kinowar.com

Фільм про рух FEMEN отримав спеціальну відзнаку журі пітчингу Одеського кінофестивалю

Проект художнього фільму «Наші груди – наша зброя: Історія руху Femen» Дар’ї Жук спільного виробництва України, Франції та Німеччини отримав спеціальну відзнаку журі пітчингу Одеського кінофестивалю.

Історія українського руху FEMEN стане художнім фільмом

Авторкою ідеї та режисеркою проекту виступає Дар’я Жук. Її повнометражний дебют – драма «Кришталь» спільного виробництва Білорусі, США та Німеччини. Фільм був вперше показаний на міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де відкривав секцію East of the West. Загалом фільм брав участь у програмах понад 50 міжнародних фестивалів та здобув низку нагород, серед яких Гран-прі Одеського кінофестивалю.

Український продюсер стрічки – Денис Іванов, директор кінокомпанії «Артхаус Трафік», співзасновник Одеського кінофестивалю та фестивалю для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», продюсер стрічок «Плем’я» та «Донбас». Французький продюсер – кінокомпанія Pan-Européenne – провідний французький продюсер та дистриб’ютор кіно. Серед їх хітів – стрічки «Містер Ніхто» Жако Ван Дормаля з Джаредом Лето у головній ролі та «Одіссея» Жерома Саля, біографія Жак-Іва Кусто.

Учасниці руху Femen виступають консультантками проекту. Зйомки фільму стартують у 2020 році. Етап розробки проекту реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Пітчинг на Одеському міжнародному кінофестивалі – це конкурс повнометражних кінопроектів українського виробництва, в копродукції з Україною, а також проектів з країн Східно-Європейського партнерства (Грузія, Вірменія, Біларусь, Молдова, Азербайджан).

Коментарі