kinowar.com

Фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай відкриє кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

«Стоп-Земля» стане фільмом-відкриттям п’ятого Міжнародного кінофестивалю Kharkiv MeetDocs, який пройде з 26 вересня по 2 жовтня 2021 року.

Показ фільму Катерини Горностай відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії. Після перегляду можна буде поспілкуватися з творчою командою «Стоп-Землі» під час Q&A-сесії.

Фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай відкриє кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як «Найкращий художній фільм» конкурсу стрічок про підлітків Generation 14plus. Українська прем’єра відбулася в рамках Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили нагородою Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм». А увесь акторський колектив фільму журі нагородило за «Найкращу акторську роботу», що на ОМКФ відбулось вперше. У широкий український прокат фільм виходить 4 листопада 2021 року.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими в процесі підготовки до зйомок режисерка та команда працювали в акторській лабораторії – Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов та інші.

Придбати квитки на урочисте відкриття кінофестивалю 26 вересня можна за посиланням.

Цього року Kharkiv MeetDocs пройде з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей з професіоналами індустрії.

Фестиваль проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеративне міністерство іноземних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно.

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн»

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH

Медіапартнери фестивалю: Новое времяKinowarDetector.MediaТижденьНове українське кіно, телеканали Simon та АТНмедіагрупа «Об’єктив»Город ХХ1Smart MediaDepo.ХарківVgorode ХарківGwara Media

Коментарі