kinowar.com

Фільм «Стрімголов» виходить у повторний прокат в Україні

Прокат стрічки розпочинається з 15-го лютого. Дистрибутором картини стала компанія «Жовтень-прокат».

Створений за підтримки Держкіно України фільм «Стрімголов» вже широко відомий у світі. Національна прем’єра картини відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, світова — у конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Стрімголов

Після прем’єри стрічку запрошували до участі у багатьох престижних міжнародних кінофестивалях. Фільм взяв участь у конкурсній програмі Стокгольмського міжнародного кінофестивалю та Міжнародного кінофестивалю Camerimage (Польща) в номінації за найкращий операторський дебют. На 22-му Міжнародному фестивалі авторського кіно в Рабаті (Марокко) акторка фільму Даша Плахтій отримала приз за найкращу жіночу роль. Нещодавно «Стрімголов» отримав «Приз глядацьких симпатій» на кінофестивалі Premiers Plans d’Angers, що дає йому можливість вийти в прокат у Франції.

«Стрімголов» — це психологічна драма про Київ, тут і зараз. 27-річні негерої намагаються зробити непростий вибір в умовах «героїчного часу». Сучасне українське арт-кіно. Історія з життя сучасної київської молоді. Впізнавана повсякденність, шалене кохання, неочікувана розв’язка. Фільм сповнений іронії, тонкого розуміння поведінки героїв, співчуття до їхніх доль.

Стрімголов

Проект картини став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно та отримав 100% фінансування розміром 10 млн гривень. «Стрімголов» створений компаніями «ІнсайтМедіа» і «Татофільм» за підтримки Держкіно. Продюсерами є Олена Єршова, Володимир Філіппов та Алла Овсяннікова.

«Стрімголов» представлений на здобуття національної кінопремії «Золота Дзиґа».

Коментарі