kinowar.com

Фільм «Ціна правди» переміг на кінофестивалі у Гдині

44-ий Польський фестиваль художніх фільмів у Гдині тривав з 16 по 21 вересня

Головну нагороду фестивалю – «Золотих Левів» – отримав створений за підтримки Держкіно України історичний трилер «Ціна правди» польської режисерки Агнєшки Голланд. Крім того, художник-постановник стрічки Гжегож Піонтковскі отримав спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн.

Агнєшка Голланд

Щорічний Польський фестиваль художніх фільмів у Гдині проводиться з 1974 року і є одним із найстаріших фестивалів у Європі. Основна увага на фестивалі приділяється найяскравішим польським кінопрем’єрам, супроводжується червоними доріжками і великою кількістю зірок польського кінематографа.

Цікаво, що торік головна нагорода фестивалю дісталася фільму «Холодна війна» режисера Павела Павліковського.

Нагадаємо, що картина «Ціна правди» розповідає історію вельського журналіста Гарета Джонса, який повідомив світові про Голодомор у Радянській Україні, що в 1932-1933 роках вбив мільйони людей.

Світова прем’єра стрічки з назвою “Mr. Jones” відбулася на 69-му Берлінському кінофестивалі, а нещодавно фільм потрапив до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії. Вже 28-го листопада «Ціна правди» вийде в широкий український кінопрокат.

Коментарі