kinowar.com

Фільм «Штангіст» у конкурсній програмі Варшавського МКФ

Фільм «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука у конкурсній програмі Варшавського міжнародного кінофестивалю

Міжнародна прем’єра створеної за підтримки Держкіно короткометражної картини «Штангіст» Дмитра Сухолиткого-Собчука відбудеться у рамках конкурсної програми Варшавського міжнародного кінофестивалю. Варшавський кінофестиваль є одним із найважливіших світових кінофестивалів і належить до категорії кінофестивалів класу «А».

Штангіст

Фільм «Штангіст» створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота режисера, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), створення фільму підтримала також Львівська кінокомісія. Продюсерами картини є Валентин Васянович (студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE). Над фільмом працювала українсько-польська знімальна група. Зйомки відбувалися у Києві та Львові, а увесь постпродакшн − у Варшаві.

Оператор – Міхал Ритель-Пшеломець, художники-постановники − Іван Михайлов та Ольга Юрасова, звукорежисер − Сергій Степанський. Головну роль у фільмі виконав майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой. Більшість персонажів фільму − професійні важкоатлети.
Нагадуємо, що національна прем’єра картини відбулася на кінофестивалі «Молодість», де здобула головну нагороду в національному конкурсі з формулюванням «за віртуозну режисуру і вражаючу образність». Журі Львівського міжнародного кінофестивалю Wiz-Art відзначило гру актриси Валерії Хілько спеціальною відзнакою, також фільм був представлений на Одеському кінофестивалі.

Штангіст

Дмитро Сухолиткий-Собчук встиг заявити про себе студентськими фільмами. У його фільмографії ігрові короткометражні фільми «Отроцтво», «Борода» та документальні − «Красна Маланка», «Інтерсекція». Зараз режисер працює над своїм першим повнометражним ігровим фільмом.

Коментарі