kinowar.com

Чілдрен Кінофест 2020 оголосив посла фестивалю

Почесним послом VІI Чілдрен Кінофесту став музикант, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

«Скільки я себе пам’ятаю, любив кіно і мультики. Любив їх малим у кінотеатрах і терпів, коли закінчаться новини по тв. Вважаю себе кіноманом і, водночас, зовсім не знаюсь на кіно. Єдине, що я знаю напевне – стрічки й книжки з мого дитинства зробили мене тим, хто я є. Мої вчинки, продиктовані вчинками героїв дитячих фільмів, мої, часом утопічні, мрїї, схожі на їх мрїї. За роки вже дорослого життя на самоті та гастролей, сформувався мій смак до певних жанрів, і я не уявляю ким би був без них, чи написав би бодай щось. Саме тому я маю за честь підтримати цю чудову ініціативу! Не зупиняйтесь ніколи: «маленькі ми» чекають на це чудо, і відчайдушно хочуть натхнення, сміху, сліз і просто кольорового щастя під назвою – кіно», – коментує свою участь у фестивалі Андрій Хливнюк.

Андрій Хливнюк – музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс», тато десятирічного Івана та семирічної Олександри. Андрій народився у Черкасах, де провів дитинство та юність. У 2004 році разом з командою створив гурт «Бумбокс». У квітні 2005 року «Бумбокс» презентували перший альбом «Меломанія», а вже у 2006-му вийшла друга платівка «Family Бізнес», що отримала в Україні золотий статус. За 15 років роботи «Бумбокс» набув великої популярності в Україні та за її межами, й отримав чимало музичних премій. У 2017-2018 роках «Бумбокс» на підтримку міні-альбомів «Люди» і «Голий Король» відвідали з гастролями 15 країн і відіграли 117 концертів. У 2019 році «Бумбокс» випустив сьому за рахунком платівку «Таємний код: Рубікон», на підтримку якої Андрій з гуртом вирушили в концертний тур.

Щороку фестиваль підтримує Посол, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. Послами фестивалю у різні роки були співаки Фагот, Джамала, Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко.

VІІ Чілдрен Кінофест пройде в Україні з 29 травня по 7 червня 2020 року, та охопить понад 20 міст.

У жовтні в рамках фестивалю був оголошений Четвертий конкурс дитячих короткометражних фільмів, участь у якому можуть брати діти віком від 7 до 14 років. Десять найкращих фільмів будуть показані в містах-учасниках фестивалю 6 червня. Дедлайн подачі конкурсної роботи – 26 квітня 2020 року включно.

Протягом року в рамках кіноклубного проєкту «Кіноклуби» усі охочі можуть отримати стрічки з програми «Чілдрен Кінофесту» минулих років для безкоштовної демонстрації у школах, бібліотеках та вільних просторах.

Андрій Хливнюк

Автор фото – Соня Плакидюк

Генеральні партнери фестивалюДержавне агентство України з питань кіноОТП Банк Україна

ПартнериКиївська міська державна адміністраціяМережа кінотеатрів “Київкінофільм”Гете ІнститутПосольство Швеції в УкраїніФранцузький інститутБританська Рада в Україні

Благодійний партнерФонд «Таблеточки»

МедіапартнериФокусТеленеделяОсвіторія МедіаWoMoРозвиток дитиниКолобокНУШKinowar

Генеральний телепартнерПіксель TV

РадіопартнерRadioKids

Коментарі