kinowar.com

Європейська прем’єра фільму «Сторонній» відбудеться на кінофестивалі в Хаапсалу

Європейська прем’єра фільму Дмитра Томашпольського «Сторонній» відбудеться на Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival (HÕFF), який створює команда фестивалю «класу А» Tallinn Black Nights Film Festival.

HÕFF входить до Європейської федерації кінофестивалей жанру фантастики The Méliès International Festivals Federation (MIFF). Цього року в програмах фестивалю – 35 фільмів із 15 країн світу, а серед гостей – цьогорічний триумфатор «Оскару» Пон Джун-Хо, який покаже свій відомий хоррор «Thе Host».

Україну на фестивалі представлять автор сценарію та режисер-постановник фільму «Сторонній» Дмитро Томашпольський та продюсер картини Олена Дем’яненко. 15-ий Хаапсалуський фестиваль фільмів жахів та фантастики HÕFF відбудеться з 30 квітня по 3 травня 2020 року в місті Хаапсалу (Естонія).

Сторонній

За сюжетом, команда синхронного плавання зникає під водою у басейні під час виступу, а пацієнтка водолікарні пропадає під час прийому хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов’язані між собою та до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспектору Глуховській, у кар’єрі якої немає жодної нерозкритої справи. А ще – їй доведеться з’ясувати, хто вона насправді.

Режисером та автором сценарію фільму є Дмитро Томашпольський, головні ролі виконали Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова. Стрічку створено кінокомпанією «Гагарін Медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фільм «Сторонній»/ «Stranger» вже має у доробку 9 нагород та участь у міжнародних кінофестивалях у США, Канаді, Колумбії, Японії, Південній Кореї та Індії.

В українському кінопрокаті стрічка очікується восени цього року.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Коментарі