kinowar.com

Індійський фільм “RRR” потрапив у шорт-лист претендентів на премію Оскар, зйомки цієї стрічки частково відбувались в Україні

 25.12.2022  Новини, Оскар

Індійський блокбастер “RRR” режисера С. С. Раджамулі потрапив у шорт-лист в категорії найкраща пісня однієї з найпрестижніших кінопремій Оскар. Це історія про двох легендарних революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках. 

21 грудня 2022 року Американська академія кіномистецтва оголосила шорт лист – до нього увійшли ті стрічки та персони, які цьогоріч можуть бути номіновані на премію Оскар. Серед них є і блокбастер “RRR” відомого індійського режисера С. С. Раджамулі. Він є претендентом на номінацію у категорії найкраща пісня.

Влітку 2021 року українська кінокомпанія “435 FILMS” організувала зйомки індійського фільму “RRR” в Україні. Локальна команда складалась з понад 200 людей, а з Індії прибуло та брало участь у фільмуванні 142 особи, у найбільш масштабні моменти зйомок на майданчику перебувало близько 800 людей. 

Зйомки проводились на території кіностудії Victoria Film Studios, в парку Межигір’я під Києвом та біля Маріїнського палацу. Основний акцент зйомок біля Маріїнського палацу був на масовому танцювальному номері. Саме танцювальний номер до пісні “Naatu naatu”, що увійшла у шорт лист як можливий номінант у категорії найкраща пісня, було знято перед Маріїнським палацом у Києві. З українськими акторами масових сцен працювали хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

Пісня “Naatu naatu” – це перша індійська пісня, яка потрапила у шорт лист Оскарів за всю історію існування індійського кінематографу.

“Дуже хочеться, аби на церемонії Оскару, на величезному екрані у легендарному театрі “Долбі” у Лос-Анджелесі були показані кадри фільму RRR, зняті у Києві. Вірю, що після нашої перемоги Маріїнський палац буде символом незламності, всесвітньо відомою туристичною локацією, біля якої мільйони людей захочуть сфотографуватись, як біля Ейфелевої вежі чи Біг Бену”, – засновниця “435 FILMS” Анна Паленчук.

“Пісня “Naatu Naatu” в “RRR” показує перемогу добра над злом. Настільки доречно, що це відбувається у резиденції Президента Зеленського”, – коментує Натараджан Рамджі, локейшн-гуру, який допомагає індійським кінематографістам знаходити локації по всьому світу, та завдяки якому індійська команда приїхала фільмувати стрічку до України.

Список номінантів на премію “Oscars” буде оголошено 24 січня 2023 року, а цьогорічна 95-та церемонія нагородження “Oscars” відбудеться 12 березня 2023 року. 

10 січня 2023 року фільм “RRR” боротиметься на Золотому глобусі за перемогу у двох номінаціях – найкращий фільм іноземною мовою та найкраща оригінальна пісня. 15  січня 2023 року нагороди вручатиме “Critics Choice Award”, де стрічка номінована у 5 категоріях – найкращий фільм, найкращі візуальні ефекти, найкращий іноземний фільм, найкращий режисер і найкраща пісня. 5 лютого 2023 року відбудеться церемонія нагородження “London Critics’ Circle Film Awards”, де фільм “RRR” представлено у двох номінаціях – найкращий іноземний фільм року та найкращі технічні досягнення (трюки). 

Фільм “RRR” вже отримав три нагороди від Philadelphia film critics circle – найкращий іноземний фільм, найкраща операторська робота та найкраща музика/саундтрек. Режисер стрічки С. С. Раджамулі переміг у номінації найкращий режисер на “New York Film Critics Circle Award” а композитор фільму М. М. Кееравані отримав перемогу в номінації найкраща музика від асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса.

RRR

Світова прем’єра: 25 березня 2022

Режисер: С. С. Раджамулі

Компанія-виробник: DVV Entertainment

Компанія, відповідальна за зйомки в Україні: 435 FILMS

Кінокомпанія 435 FILMS була заснована у 2009 році Анною Паленчук. Компанія працює у сфері виробництва художніх та документальних фільмів. 

Читайте також: 

Рецензія на фільм “RRR”

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі