kinowar.com

Сергій Жадан і Євген Турчинов представили кліп на однойменний саундтрек до фільму “Мишоловка” – відеоробота вже на YouTube

У межах мініальбому “Танго Харків” Сергій Жадан та Євген Турчинов представили пісню “Мишоловка”. Трек став офіційним саундтреком до трилеру автора і режисера Сергія Касторних. Сьогодні відбулася презентація кліпу на пісню – у відеороботі використані кадри з фільму, а інтерʼєром для зйомок послугував бліндаж, у якому, за сюжетом, і опиняється головний герой фільму, військовий Антон. До зйомок також долучилися актори фільму – Юрій Кулініч, Андрій Ісаєнко та Анна Бірзул. 

Сергій Жадан і Євген Турчинов представили кліп на однойменний саундтрек до фільму “Мишоловка” - відеоробота вже на YouTube

Ідея залучити дует Сергія Жадана та Євгена Турчинова до створення саундтреку належить автору ідеї та режисеру фільму Сергію Касторних – визнаному українському сценаристу (“Зірки за обміном”, “Мирний-21”, “Війна в моїй голові”, “Як там Катя?”). Пізніше він також виступив режисером самого кліпу. У творчій синергії народилася лірична рок-композиція. Оператором відеороботи, а також оператором-постановником фільму виступив Юрій Король (“Захар Беркут”, “Мирний-21”, “Пульс”, “Кіборги”). Колаборація відбулася напередодні новини про приєднання музикантів до Сил оборони України.

Я хотів саундтрек саме в жанрі рок. Мені здається, що якщо спитати будь-якого військового зараз, хто найпопулярніший рок-виконавець в Україні, вибір паде на Сергія. При цьому, я дуже хотів підкреслити саундтреком ті емоції, які переживав герой фільму. А кращого поета за Сергія для цієї задачі я не уявляю”, – поділився Сергій Касторних.

За задумом автора, кліп зближує глядачів з персонажем ще більше. Відеоробота передає всю ту ніжність і любов, яку відчуває головний герой (образ воїна у фільмі й кліпі втілив актор Юрій Кулініч) до своїх дітей, дружини, брата… Це історія, що проводить певні паралелі з фільмом: альтернативна версія життя героя після фіналу – такою її побачили автори саундтреку.

«У цій історії мені зрезонувала справжність героя, його “невигаданість”, відсутність показного й фальшивого героїзму, відсутність пропаганди. Мені здається, про війну слід говорити чесно, навіть якщо говорити боляче. А ще мені здається, дуже важко за назвою “українське військо” бачити живі обличчя, чути окремі серцебиття, відчитувати історії та біографії – іноді гіркі, іноді оптимістичні. Ось у цій історії герой мені видається живим і справжнім»,

прокоментував співпрацю Сергій Жадан.

«Фільм “Мишоловка – про головне, про любов до рідних та близьких, про віру в справедливе майбутнє в часи жорстокої війни. Особисто для мене головною мотивацією стати до лав Сил оборони є боротьба зі злом. На даному етапі ми маємо додати максимальне зусилля для знищення окупантів. Ми маємо помститися за кожного побратима. Ми зобовʼязані звільнити усіх наших полонених героїв. Ми мусимо звільнити всі окуповані території»,

– поділився виконавець саундтреку Євген Турчинов.

“Мишоловка” – фільм, що тримає в напрузі з першого кадру. Поранений військовий опиняється в заручниках бліндажу: ворожий артилерійський обстріл спричинив обвал укріплень бліндажа, єдиний вихід – заблоковано уламками та землею. Фортифікаційна споруда стає для військового пасткою. Кінострічка про особистісні межі, які готова перейти людина під час війни задля власного виживання, про мотивацію боротися навіть у безнадійній ситуації – у кіно в 2025. 

Слідкуйте за новинами та підписуйтеся на сторінки “Мишоловки” в Instagram та Facebook.

Стрічку створено у партнерстві з Національної кінематикою України та медіасервісом MEGOGO.

ДОВІДКА
Назва: Мишоловка

Жанр: трилер
Рік виробництва: 2024

Хронометраж: 87 хвилин

Виробництво: TOP SCRIPT FILMS (ТОП СКРІПТ ФІЛМЗ)

Дистрибутор в Україні: FILM.UA Дистрибуція

Автор ідеї та сценарію: Сергій Касторних

Режисер-постановник: Сергій Касторних

Продюсери: Тарас Босак, Сергій Касторних, Юрій Король

Оператор-постановник: Юрій Король

Композитор: Хосейн Мірзаголі

Режисер монтажу: Сергій Касторних

Художник-постановник: Денис Колюбаєв

Художник з гриму: Олександра Бєсєдкіна

У ролях: Юрій Кулініч, Андрій Ісаєнко, Анна Бірзул, Назар Грабар


СИНОПСИС
Антон вперше опиняється в зоні бойових дій і потрапляє в бліндаж, вхід в який руйнується від прямого влучення снаряду. Він приходить до тями з численними травмами. Один. В кімнаті на кілька квадратних метрів та без виходу назовні. Військовий використовує всі доступні засоби і ресурси, щоб знайти вихід зі смертельної пастки.

Читайте також:

125 найкращих пісень із кінофільмів

100 найкращих мелодій із кінофільмів

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі