kinowar.com

Топ фантастичних серіалів 2024 року, які вже вийшли

Найкращі фантастичні серіали 2024 року (поки що)

5 із 7 серіалів у цій добірці від Netflix, що й не дивно: поруч з детективними серіалами фантастичні є одними з улюблених у публіки. Тому стрімінговий гігант номер один вкладає в цей напрямок достатньо грошей та ресурсів. Втім, це не означає, що у HBO, Amazon, Apple і Disney немає чим відповісти. Частина з таких відповідей також представлена у статті, а частина лише готується до виходу (а попереду, серед іншого, серіал “Дюна: Сестринство” від HBO).

Сьогодні ж зосередимось на найкращому у жанрі, що вже вийшло у цьому році. Якщо стаття буде для вас корисною, будь ласка, закиньте пару гривень редакції на монобанку.

Проблема 3 тіл (3 Body problem)

IMDb 7.5, Netflix 
Творці Девід Беніофф, Ді Бі Вайсс, Александер Ву
Сценарій Девід Беніофф, Ді Бі Вайсс, Александер Ву
У головних ролях Джон Бредлі, Бен Шнетцер, Саамер Усмані, Бенедикт Вонг, Джесс Хонг, Розалінд Чао, Джован Адепо, Джонатан Прайс, Ліам Каннінгем 

Проблема 3 тіл (3 Body problem)

Земляни заподіюють своїй планеті чимало шкоди, чи не так? Що як заселити планету видом, який приносить більше користі оточуючим? Якихось інопланетних створінь, які не будуть думати тільки про себе, а будуть піклуватися і про планету. Вам колись приходило подібне на думку? От і китайській вченій колись також прийшло. Але чи хороша це ідея – відправляти сигнал інопланетянам, які попереджають, що більше це не варто робити, доведеться дізнатися на практиці. А вона завжди відрізняється від теорії, навіть дуже гармонійної і правильної.

 

Темна матерія (Dark Matter)

IMDb 7.7, Apple TV+
Творець Блейк Крауч
Сценарій Блейк Крауч, Меган Макдоннелл
У головних ролях Джоел Еджертон, Дженніфер Коннеллі, Алісе Брага, Джиммі Сімпсон

Темна матерія (Dark Matter)

Професора фізики викрадають – не просто з дому, а з його всесвіту. І завантажують в інший. В альтернативному всесвіті альтернативний професор фізики намагається зруйнувати його життя та життя його близьких. Як цьому завадити? І чи не є все те, що відбувається, наслідками травми чи психічного розладу? Так чи інакше, головному герою точно доведеться переоцінити багато із свого власного життя, того, що було, і того, яке могло би бути.

 

Фолаут (Fallout)

IMDb 8.4, Amazon Prime Video
Творець Женева Робертсон-Дворет, Грем Вагнер
Сценарій Ліза Джой, Джонатан Нолан
У головних ролях Елла Пернелл, Аарон Мотен, Волтон Ґоґґінс, Кайл Маклаклен, Кселія Мендес-Джонс, Мойзес Аріас

Фолаут (Fallout)

Якщо людям вдалося вижити в одному апокаліпсисі, який відбувся через їх розбіжності у думках і тяжіння до самознищення, то вони миттєво починають влаштовувати інший – через розбіжності у думках і тяжіння до самознищення. Люди, які пережили ядерний апокаліпсис продовжують битися за ресурси та владу, проживаючи в бункерах, захищаючись від мутантів і бандитів, а також створюючи таємничі ліги, що розробляють бойових роботів. Серіал за мотивами гри вийшов напрочуд вдалим (а таке формулювання було чути доволі дивно ще п’ять років тому). Тепер аналогічного успіху очікують від “Бордерлендз”.

Читайте також: Найкращі фільми про постапокаліпсис

 

Ходячі мерці: Ті, хто вижив (The Walking Dead: The Ones Who Live)

IMDb 7.9, Netflix 
Творці Скотт М. Гімпл, Данай Гуріра, Ендрю Лінкольн
Сценарій Скотт М. Гімпл, Данай Гуріра, Ендрю Лінкольн, Тоні Мур, Чарлі Адлард, Нана Нкветі, Габе Лланас, Метью Негрете, Ченнінг Павелл
У головних ролях Данай Гуріра, Ендрю Лінкольн, Полліанна Макінтош

Ходячі мерці: Ті, хто вижив (The Walking Dead: The Ones Who Live)

Здавалося б, скільки ще сезонів можна вбивати зомбі в серіалі “Ходячі мерці”? Можливо, приблизно так подумали і продюсери, і студія, а тому було вирішено зробити спіноф (вже шостий) до легендарної серії. На диво, творці не тільки не втратили нерв шоу, але й спроміглися додати щось свіже до багаторазово обіграної теми. Якщо ви дивилися попередні проєкти, вам нічого пояснювати не треба. Якщо ви не дивилися жодного – можете почати прямо з цього.

 

Сузір’я (Constellation)

IMDb 7.8, Netflix 
Творець Пітер Гарнесс
Сценарій Пітер Гарнесс
У головних ролях Нумі Рапас, Джонатан Бенкс, Джеймс Д’Арсі, Барбара Зукова, Давіна Коулман, Розі Коулман, Джуліан Лооман

Сузір’я (Constellation)

Ще один проєкт про мультивсесвіт, адже тепер зручна частина у тому, що нікому не потрібно пояснювати його загальний концепт. Уламки вражають космічну станцію, один астронавт гине миттєво, троє рятуються у спеціальній капсулі, а друга капсула, в якій могла б врятуватися ще одна астронавтка (Нумі Рапас) ушкоджена. На її ремонт є лічені години, але прибуття на Землю це лише частина задачі, адже у кожного учасника цієї історії свої прагнення. Нагадує “Гравітацію” та “Марсіянина”? Саме так, тільки з глибшим зануренням у паралельні реальності.

Читайте також: Найкращі фільми про космос

 

Паразит: Сірі (Parasyte: The Grey)

IMDb 7.1, Netflix 
Творець Йон Сан-хо
Сценарій Йон Сан-хо, Рю Йон-дже
У головних ролях Лі Чон Хен, Ку Кйо-хван, Джон Со-ні

Паразит: Сірі (Parasyte: The Grey)

Ніякого відношення до “Паразитів” Пон Чжун Хо (ну, хіба що це теж корейський проєкт). Але це доволі жорсткий горор, за вайбом зовсім іншої направленості. Ті, хто знайомий з режисерською роботою Йон Сан-хо “Потяг до Пусана”, той зрозуміє, про що мова. Поставлена за однойменною японською мангою історія розповідає про істот, які звалилися на Землю з космосу, зайняли тіла людей, як паразити, та можуть трансформувати їх голови практично в будь-що (що ви і бачите на кадрі з серіалу вище). Ті, хто любить боді-горори, залишиться задоволеним.

 

Мертві хлопці-детективи (Dead Boy Detectives)

IMDb 7.5, Netflix 
Творець: Стів Йокі
Сценарій: Стів Йокі, Ніл Ґейман, Метт Ваґнер
У головних ролях: Джордж Рекстрю, Джейден Реврі, Касіус Нельсон, Бріана Куоко, Рут Коннелл, Юю Кітамура, Дженн Ліон

Мертві хлопці-детективи (Dead Boy Detectives)

Серіал із всесвіту “Пісочного чоловіка” письменника Ніла Ґеймана (є і серіал по історії цього персонажа). Але якщо ви з цим всесвітом незнайомі – не зважайте. Це захоплива детективна історія, де двоє тих самих детективів (мертвих) відмовились від переходу в інший світ і залишились на Землі, щоб проводити розслідування, у яких їм допомагає медіум. Ясна річ, справи виключно надприродні.

Якщо вам сподобався цей матеріал, підтримайте нашу редакцію, будь ласка.

Читайте також:

Найкращі серіали 2024 року (поки що)

Найкращі мінісеріали 2024 року (поки що)

Найкращі детективні серіали 2024 року (поки що)

Підтримайте Україну:

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі