kinowar.com

Фільм-закриття, лекції, розклад та спеціальні покази у Мукачево: Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль оголосив фінальну програму

Фестиваль пройде не лише в Ужгороді, а і в Мукачево та закриється стрічкою Миколайчука

Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль

Цього року Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль пройде одразу у двох містах України – в Ужгороді з 20 по 22 вересня та спеціальна програма в Мукачево з 23.09 по 27.09. Там покажуть більшість конкурсних фільмів, які фестиваль анонсував раніше.

Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль (CMIFF) – це кінофестиваль, присвячений темі гір, екології, сталому туризму та збереженні гірської культури. Кінофестиваль є важливим культурним заходом на заході України, сприяє культурному розвитку кіномистецтва, розширення мережі сталого туризму та його розвитку, сприяє обізнаності про стан української екології, сприяє розвитку кіноіндустрії в регіоні та збереженні культури гірських регіонів.

Відкриє кінофестиваль фільм «Бартка» режисера Володимира Бакума, який розповідає про лісничого Василя Павловича, який керує бригадами, які займаються заготівлею лісу для державних замовлень. Його будинок під загрозою підтоплення. Але він стверджує, що у паводках винна глобальна зміна клімату.  А цьогорічним фільмом-закриття стане відреставрована стрічка Івана Миколайчука «Така пізня, така тепла осінь». Показ відбудеться за підтримки Довженко-центру 22 вересня. Другий фільм, знятий легендарним актором, який знову звертається до болючих на той час питань національної самосвідомості.

Фільми-переможці 2024-го року буде визначено шляхом глядацького голосування та за участі журі СКУ. Спілка кінокритиків України (СКУ) — українська неприбуткова громадська організація, створена у 2018 році задля заохочення та розвитку кінокультури в Україні. Журі СКУ діє на багатьох українських кінофестивалях та відзначає спеціальними відзнаками досягнення в кіномистецтві. До CMIFF долучилися кінокритики Олег Чорний та Ігор Кромф та кінокритикиня Яна Дудко.

Вже традиційно в рамках фестивалю відбудеться низка освітніх подій про кіноіндустрію, гори, туризм та екологію. Як і всі покази, вхід на них безоплатний.

Протягом фестивалю буде проведено збір на дрони для ЗСУ спільно з Громадською організацією «РУХ ПІДТРИМКИ ЗАКАРПАТСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ – УЖГОРОД».

Медіапартнери: Суспільне Ужгород, Varosh, Пресслужба Закарпатської ОВА, Лірум, KinowarZaholovok.com.ua, Frankfurt Zoological Society

Коментарі