kinowar.com

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив дати проведення, представив нову айдентику та учасників Національного повнометражного конкурсу

53-тя едиція КМКФ «Молодість» відбудеться в Києві з 26 жовтня по 3 листопада

53-й Фестиваль Молодість

Традиційно, кінофестиваль «Молодість» демонструє близько 200 фільмів, які знайомлять глядача з усім різноманіттям сучасного молодого кіно, а також світовими кінохітами з Берлінале, Канн, Венеції тощо.

Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом «Кіно, що залишає сліди».

Нову айдентику й слоган для кінофестивалю представив McCann Kyiv.

Креативна агенція McCann Kyiv розробила новий візуальний стиль фестивалю. 

«Фільми на «Молодості» — це не те кіно, яке сьогодні подивився, а завтра забув. Це унікальний кінематографічний досвід. Незалежно від того, який фільм ти побачиш на фестивалі, він точно залишить слід у пам’яті. Цей зв’язок між зором і спогадами ліг в основу нової айдентики. Ми поєднали такі елементи, як кінетична типографіка й око. Око — це своєрідні ворота, крізь які проходять візуальні образи й залишають відбиток усередині нас. Нова айдентика фестивалю гнучка та сучасна. Вона дає змогу створити більш послідовну присутність бренду в медіа» коментують у креативній агенції McCann Kyiv.  

53-й Фестиваль Молодість

«Молодість» досі є єдиним в Україні сертифікованим FIAPF (Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів) фестивалем, у галузі спеціалізованих кіноподій. Адже головний фокус був і залишається на перших фільмах режисерів. Головною локацією кінофестивалю стане кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Відкриття та церемонія нагородження переможців 53-ї «Молодості» пройдуть у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у 5 000 доларів США й традиційну нагороду «Молодості» – «Скіфського оленя». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме 2 000 доларів США, переможців також буде нагороджено статуеткою «Скіфський олень».

Абонементи на фестиваль вже надійшли у продаж.

Фестивальний абонемент за посиланням

Студентський абонемент за посиланням

Також, вже втретє відбудеться Національний повнометражний конкурс «Молодості», який приймає FILMFEST HAMBURG.

Ця традиція була започаткована 2 роки тому, коли, через російське повномасштабне вторгнення, фестиваль втратив можливість відбутися у Києві у свої звичні дати. Тоді ж був започаткований і повнометражний національний конкурс.

32-ий FILMFEST HAMBURG, найбільший фестиваль у регіоні й один із провідних у Німеччині, пройде з 26 вересня по 5 жовтня 2024 року.

До складу конкурсу увійшли найгучніші ігрові повнометражні фільми 2023-2024 років:

  • «Редакція», режисер Роман Бондарчук
  • «Сірі бджоли», режисер Дмитро Мойсеєв
  • «Степне», режисерка Марина Врода
  • «БожеВільні», режисер Денис Тарасов
  • «Дім за склом», режисер Тарас Дронь
  • «Киснева станція», режисер Іван Тимченко

Фільмом-закриття «Молодості» в межах кінофестивалю в Гамбургу стане документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової.

Журі конкурсу складатиметься з продюсерки Наталії Лібет, режисерки та продюсерки Анастасії Буковської та кіноексперта Денніса Руха.

Більше інформації про фестиваль — на molodist.com

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі