kinowar.com

В Старокостянтинові відкриють масштабну виставку для вшанування Захисників України “Слава Героям!”

 28.09.2024  Новини кіно
Мельничук Маріанна  “Портрет підполковника Віктора Волинця” (полотно, олія, 80×60 см., 2024 р).

Мельничук Маріанна “Портрет підполковника Віктора Волинця” (полотно, олія, 80×60 см., 2024 рік)

1 жовтня на День Захисників України у місті Старокостянтинові відбудеться відкриття масштабної постійно діючої пересувної виставки “Слава Героям!”. Виставка є частиною культурного проєкту, який об’єднав художників, учнів художньої школи та всіх небайдужих мешканців Старокостянтинова.

Старокостянтинів відомий як важливий військовий пункт, особливо під час повномасштабного вторгнення. Останні 70 років у місті розміщується військова авіаційна частина. За часів Радянського Союзу тут були 63 бомбардувальна дивізія, а потім 7-й бомбардувальний полк. З 2008 року військова частина в Старокостянтинові має назву 7-ма бригада тактичної авіації імені Петра Франка. Назва – на честь сина Івана Франка, який сам був пілотом і розвивав військову авіацію. Зараз авіабаза в Старокостянтинові — одна з найбільш обладнаних у країні є і своєрідним авіаційним форпостом у боротьбі з ворогом у небі. Наша авіабригада з початку війни активно була залучена до бойових дій, зокрема до операцій з деокупації острова Зміїний і підтримання оточених бійців ЗСУ на “Азовсталі”.

Ініціатива «Слава Героям!» має на меті стати живою сторінкою історії міста та України та розповість про подвиги тих, хто віддав своє життя у боротьбі з ворогом на війні – у небі, у окопах, БРТах, при гасінні пожеж. Усі картини створенні обдарованими дітьми Старокостянтинівської ОТГ та учнями дитячої художньої школи.

Створення портретів тривало майже рік. На першому етапі проекту зроблено більше 40  картин. Особливістю є те, що створені портрети це не просто зображення полеглого героя, це спроба увіковічнити емоції, біль і героїзм наших братів, батьків, сусідів, знайомих, звичайних цивільних українців, які волею долі змушені були взяти у руки зброю та стати на захист країни.

Паралельно із створення портретів відбулися художні пленери у історичних частинах Старокостянтинівщини у липні-вересні, які відобразили красу краю, його культурну спадщину та унікальні народні промисли. Пленери пройшли у мальовничих куточках Старокостянтинова, Самчиків та Старого Острополя, супроводжуючись майстер-класами з археології та самчиківського розпису.

Бровченко Дарина “Портрет Ходаківського В’ячеслава” (полотно, олія, 60×80 см., 2024 рік)

Бровченко Дарина “Портрет Ходаківського В’ячеслава” (полотно, олія, 60×80 см., 2024 рік)

Запрошуємо всіх на відкриття виставки “Слава Героям”, що відбудеться першого жовтня о 15:00 у 42 Гарнізонному Будинку офіцерів м. Старокостянтинова!

Це буде дійсно важлива подія для міста та України, адже матиме унікальний формат. На виставці будуть представлені роботи учнів художньої школи та юних художників міста, які висловлюють свою вдячність і шану нашим героям.

Ви побачите не лише живописні та графічні картини, а й графіті на левкасі. Особливістю цієї виставки є те, що всі картини будуть супроводжені спеціально написаними віршами та есе, які ніби оживляють не лише на картині, а й у слові захисника.

Крім того, на відкритті виставки буде можливість долучитися до збору коштів на підтримку армії.

Серед запрошених гостей будуть військові, ветерани та рідні захисників.

Кравчук Анжеліка “Портрет Максима Голуба” (левкас, акварель, акрил, сепія, 69×69 см., 2024 рік)

Кравчук Анжеліка “Портрет Максима Голуба” (левкас, акварель, акрил, сепія, 69×69 см., 2024 рік)

Організатори:

Проєкт реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Партнери:

Старокостянтинівська міська рада, Мистецька художня школа Старокостянтинова, 42 Гарнізонний Будинок офіцерів, Управління культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, Malanka Studios, Всеукраїнська асоціація мовлення громад.

Читайте також:

Найкращі українські фільми 2023 року

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі