kinowar.com

12 маловідомих серіалів останніх років, які ви пропустили (і дарма)

Маловідомі серіали останніх років, які варті перегляду

Серіалів сьогодні настільки багато, що все охопити просто неможливо. Коли ви розібралися з усіма гучними прем’єрами (або подивились найкращі проєкти минулих років), хочеться побачити щось нове, але справді варте перегляду. Що ж, завжди є приховані перлини – списком таких шоу ми сьогодні з вами і поділимось. Це не найвідоміші серіали (відносно – припускаємо, що частину ви могли бачити), але вони точно можуть викликати у вас інтерес до перегляду.

Підтримайте нашу редакцію, якщо якісь проєкти вам сподобаються.

Ґоліаф (Goliath) 2016–2021

Ґоліаф (Goliath) 2016–2021

Для багатьох факт, що у головній ролі Біллі Боб Торнтон, стане достатнім аргументом, щоб принаймні почати дивитися це шоу. Ще б пак, згадайте його появу у першому сезоні “Фарґо”. Цього разу, щоправда, він на боці добра – грає юриста, який почав пити після того, як залишив велику компанію через виграну справу. Він добився виправдання підзахисного на технічних підставах, а той потім вбив цілу родину. Тепер адвокат сам по собі: він намагається боротися з такими корпораціями, як та, яку він допоміг заснувати. Він зустрічається в суді із собі подібними, адвокатами, які знають, як працює система і як її обійти. Він намагається відновлювати справедливість. Але чи зможе він залишатися на боці добра? Адже у кожного свій погляд на справу і на те, хто має бути покараним – коли настільки багато суб’єктивного в роботі, доведеться стикатися з постійними питаннями моралі і складного вибору.

 

Перевал (Язичницький пік) (Der Pass) 2018–2023

Перевал (Язичницький пік) (Der Pass) 2018–2023

На кордоні двох європейських країн вчинено загадкове вбивство. Двоє детективів з цих країн, абсолютно різні за темпераментом, намагаються знайти спільну мову, щоб встановити істину. Думаєте, це ми про серіал “Міст”? Ну, майже. Це про австрійсько-німецький серіал “Перевал”, який зібрав як схвальні відгуки, так і певний відсоток розчарованих – але з яким детективним серіалом останнього часу було інакше? Так чи інакше, для шанувальників проєктів про розслідування загадок на кшталт цієї – вбитого чоловіка вже мертвим перенесли на гірський перевал, у нього підроблені документи, а в руках кінський хвіст – це точно шоу, варте уваги.

Читайте також: Найкращі серіали про серійних убивць та маніяків

 

30 срібняків (30 Monedas) 2020–2023

30 срібняків (30 Monedas) 2020–2023

Іспанське телебачення у всій красі: містичний горор, трохи розбавлений детективною складовою. У місто приїжджає новий священик. Паралельно тут також діються якісь жахливі надприродні події, зав’язані на стародавній таємниці і особливо цінних стародавніх монетах. Частина містечка підтримує священика, а деякі люди, у тому числі, впливові, налаштовані проти нього (як завжди буває у таких серіалах). Але цей священик з тих, що вважає, що добро повинно бути з кулаками. Прям фізично: він дуже гарно боксує. І не тільки. Тому зло буде покарано (можливо), але до того темних справ буде скоєно чимало.

Тут є чимало демонічних персонажів, шалено красива жінка у особі акторки Меган Монтанер, а ще чимало не надто логічних сюжетних ходів і поворотів (бо це, все ж, іспанський серіал, емоційний та яскравий – у цьому його сила, а шорсткості сценарію – то таке). І коли ми вже думали, що краще бути не може, у другому сезоні з’явився…

30 срібняків (30 Monedas) 2020–2023

Так, один з найкращих акторів сьогодення, Пол Джаматті, найбільш відомий за серіалом “Мільярди” та фільмом “Залишенці”, за який він отримав заслужену номінацію на Оскар.

 

Парфум (Parfum) 2018

Парфум (Parfum) 2018

Якщо ви читали “Парфюмера” Патрика Зюскінда (або дивилися чудову його екранізацію від Тома Тиквера 2006 року), то певні речі вам можуть здатися знайомими (дуже). Люди, які відчувають аромати краще, ніж звичайні обивателі. Ідея вбивати заради отримання особливого витонченого аромату, який буде приваблювати до носія всіх навколо. Єдине, що тепер “парфюмер” не один, їх шестеро. Але так само, як і у випадку юнака у Парижі 18 століття, екстраординарна діяльність цієї шістки швидко привертає увагу поліції…

Із знайомих облич тут Аугуст Діль із “Безславних виродків” та “Фальшивомонетників”.

 

Повернені (Les revenants) 2012–2015

Повернені (Les revenants) 2012–2015

Що як мертві люди повернуться до своїх рідних та близьких? Думаєте, це буде так просто? І справа обмежиться тільки радістю такому поверненню? І не виникне проблем з адаптацією і інтеграцію назад в суспільство? В одному французькому містечку таке диво сталося – навіть самогубець і серійний вбивця повернулись назад. А слід за цим почали відбуватися і інші дивні події, відкриваючи все більше давніх таємниць цього місця…

 

Чистий аркуш (Tabula Rasa) 2017

Чистий аркуш (Tabula Rasa) 2017

Молода жінка прийшла до тями у клініці, але спогади про все, що з нею відбувалося до того, зникли. Амнезія – складна задача, але вона стає ще більш складною, коли жінку водночас називають і єдиним свідком вбивства, і головною підозрюваною у цій справі. Тепер їй потрібно згадати минуле і очистити своє ім’я. Але чим далі вона рухається по деталям, що їй відкриваються, тим менше вона довіряє самій собі…

Читайте також: Найкращі трилери всіх часів

 

Причал (El embarcadero) 2019–2020

Причал (El embarcadero) 2019–2020

Іспанський серіал, головну чоловічу роль у якому виконав відомий за роллю професора з серіалу “Паперовий будинок” Альваро Морте. Щоправда, він доволі швидко загинув. Його дружина (архітектор) дізнається про це після того, як уклала угоду про будівництво нового хмарочосу, а паралельно також вона випадково дізналася, що її чоловік вів подвійне життя з якоюсь Веронікою. Час з’ясувати, що насправді сталося, а тому жінка приходить до Вероніки, не розкриваючи свою справжню особу.

 

Меломанка (High Fidelity) 2020

Висока точність (High Fidelity) 2020

Романтичний комедійний серіал, який дуже високо оцінений тими, хто його подивився, але цих глядачів було не так щоб багато. Саме тому шоу потрапило до нашого списку маловідомого, а ще через це, скоріше за все, його і закрили після першого сезону. Зої Кравіц грає власницю магазину вінілових платівок, яка шукає відносини і любов, але частіше знаходить розставання (аж настільки часто, що складає списки топ-5 цих розставань). Є тут і зіркові камео із світу музики, і наша співвітчизниця Іванна Сахно в невеликій ролі в одному з епізодів. Приємне та доволі позитивне для перегляду шоу.

 

Банди Лондона (Gangs of London) 2020–…

Банди Лондона (Gangs of London) 2020–...

Скільки вже було серіалів про банди і гангстерів? Але за кожним поколінням лідерів злочинного світу приходить нове покоління. От і у цьому доволі свіжому проєкті на чолі однієї з впливовіших банд стає молодий спадкоємець “престолу”. Його батько правив за допомогою жорстокості і нещадності. Коли його вбили, син отримав величезний нелегальний бізнес у володіння, а також жагу помсти. За місце під сонцем потрібно боротися, а тому інші банди, включно з пакистанцями, албанцями, турками, відчувши потенційну слабкість, намагаються відірвати ласий шматок і собі. Втім, з часом виявляється, що син нічим не поступається батькові з точки зору жорстокості до своїх ворогів…

Читайте також: Найбільш брутальні серіали для дорослих

 

Вікторина (Quiz) 2020

Вікторина (Quiz) 2020

Мінісеріал (прям дуже “міні” – три епізоди, але змістовних) про те, як в Британії спочатку створили телевізійний суперхіт “Хто хоче стати мільйонером”, а потім група ентузіастів започаткувала рух щодо того, як потрапити на шоу – і, найголовніше, пройти шлях питань до кінця. Чи можна було обманом проникнути на передачу? І чи можна виграти мільйон, не знаючи вірні відповіді? Іншими словами, чи можна обманути систему? Серіал створено на базі реальних подій, а тому майже однозначна відповідь: так, можна. Майже, тому що завжди існує багато нюансів – і поглядів різних людей на одну і ту саму ситуацію.

В одній з головних ролей Меттью Макфедьєн, який взяв участь у багатьох британських серіалах, але найбільш відомий завдяки американському – “Спадкоємці”, а також появі у фільмі “Дедпул і Росомаха”, а ведучого шоу грає Майкл Шин.

 

Аліса в Прикордонні (Imawa no Kuni no Arisu) 2020–…

Imawa no Kuni no Arisu

Всі чули (і багато хто бачив) про “Гру в кальмара”, але цей японський серіал, схожий за духом та наповненням, набагато цікавіший і більш непередбачуваний (на нашу суб’єктивну думку, звісно). Тут також потрібно виконувати умови ігор, які обирають за допомогою гральних карт. Ігри небезпечні самі по собі, але не грати не можна: тільки виграючи ти подовжуєш візу на перебування у закинутому Токіо, куди дивним чином головні герої потрапили на початку серіалу. Як тільки дія візи закінчується, учасника вбивають – страта за допомогою лазерних променів з неба. Дуже динамічне та захоплююче шоу.

 

Зроблено у Фінляндії: Історія Nokia (Made in Finland) 2022

Зроблено у Фінляндії: Історія Nokia (Made in Finland) 2022

Скільки ми вже бачили серіалів і фільмів про злет і падіння великих бізнесів? Навіть у сегменті телекомунікаційних компаній нещодавно була комедійна докудрама про BlackBerry. З історією про Nokia принципово все виглядає так само, як і в інших проєктах, з єдиною, але суттєвою різницею: мінісеріал про найуспішнішу фінську компанію створено у Фінляндії. І тому тут вистачає місцевого колориту, який не відтворити в голлівудських чи британських студіях. Саме цією простотою і нетривіальністю шоу і підкуповує, адже фінал історії всім і так добре відомий.

Підтримайте нашу редакцію

Читайте також:

Маловідомі серіали, варті перегляду

Маловідомі кримінальні серіали

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі