kinowar.com

Фестиваль анімації LINOLEUM оголошує освітню програму

Любити анімацію – це не лише дивитися її, але й розуміти її мову. Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтв LINOLEUM підготував насичену освітню програму для поціновувачів анімаційних фільмів і тих, хто бажає стати фахівцем у цій галузі. Лекції та майстер-класи відбудуться онлайн на ютуб-каналі LINOLEUM у дати проведення фестивалю: з 2 до 6 вересня. 

Linoleum Lectorium

Успішні аніматори, продюсери, режисери та куратори будуть розповідати про інстайти та досвід у сфері анімації, а також про мистецькі практики, що зараз застосовуються в світі. Окремо спікери торкнуться головної теми LINOLEUM – «Стати людиною» – та розкажуть, як сьогодні мистецтво працює з питаннями людського та людяного.

Освітня програма LINOLEUM традиційно інтернаціональна: учасниками є як українські, так і іноземні спеціалісти. Так у перший день фестивалю, 2 вересня, продюсерка TED-Ed Ґерта Зело поділиться, як працює глобальна бібліотека, де зберігається понад 1200 анімаційних короткометражок з усього світу. А аніматорка Брітт Райс і кураторка Тіна Сауерлендер поговорять зі слухачами про роботу з анімацією та віртуальним простором на наступний день, 3 вересня. На окрему увагу також заслуговує лекція про інклюзію в культурі від українських митців Станіслава Мензелевського та Станіслава Туріни. Вона буде присвячена творчості художників із інвалідністю та тому, як саме вони відтворюють сучасність і світ навколо нас.

Концептуальні питання, які можуть поставити перед художниками, обговорять Лізавета Герман у лекції «Живемо у цікаві часи: як сучасне мистецтво змінювало образ людини на Венеційській бієнале» та Катерина Яковленко з лекцією «Тіло без духу: людина в українському мистецтві рухомого зображення». Обидва заходи допоможуть краще зрозуміти тему цьогорічного LINOLEUM «Стати людиною».

Про те, як викладають анімацію в Україні ми поговоримо з кращими школами в рамках дискусії BACK TO SCHOOL. Викладачі Projector, ArtCraft, Pause to Play, TFX Workshop та Games Academy розкажуть, як вони працюють зі своїми студентами та що чекає на випускників після завершення курсів.

У освітній програмі LINOLEUM цікаві заходи зможуть знайти не лише дорослі, а й підлітки. Єгор Бондаренко розповість, як зробити свій перший крок у анімації, а Анастасія Фалілеєва розкриє секрети стоп-моушн анімації. Тож ті, хто тільки задумується над майбутньою професією, зможуть скласти власне враження про цю креативну галузь.

Повна програма складається з 15 лекцій і майстер-класів, ознайомитися з подіями можна за посиланням.

Лекції будуть йти в прямій трансляції на YouTube. Участь безкоштовна. Усі заходи матимуть синхронний переклад з української на англійську та з англійської на українську. Просимо звернути увагу, що після завершення ефіру не всі записи будуть доступні для подальшого перегляду. 

Довідка

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM – найбільший міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який існує з 2014 року. Щороку LINOLEUM пропонує учасникам та відвідувачам переглянути найкращу 

національну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму та взяти участь у воркшопах визнаних і відомих представників анімаційної індустрії країни та світу. Головна мета фестивалю – просування незалежної анімації в Україні.

Цього року LINOLEUM відбудеться 2–6 вересня, вперше – в онлайн-форматі. Майданчиком для перегляду фестивалю стане медіасервіс MEGOGO, де глядачі зможуть переглянути анімаційні роботи учасників конкурсних програм, тематичних підбірок та спеціальних показів безкоштовно.

Тема LINOLEUM 2020 – «Стати людиною» (Becoming Human). Що саме нас нею робить? Завдяки своїй ірреальній природі, анімація може працювати на території метафізики, релігії, психології та антропології, досліджуючи такі області нашого досвіду, що є невловимими для інших форм мистецтва та науки.

Фестиваль LINOLEUM 2020 проходитиме за підтримки Українського культурного фонду.

Організатор фестивалю анімаційна студія Animagrad.

Партнер фестивалю Goethe-Institut в Україні.

 

Підтримайте наш проект

 

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі