kinowar.com

Любов, смерть і роботи, 3 сезон (Love Death + Robots)

Зачекайте, будь ласка...

Третій сезон точно вийшов потужнішим за другий, але до рівня першого, можливо, все ж не дотягує. По-перше, у першому сезоні було 18 епізодів – це дуже багато, куди більше розмаїття сюжетів, тематик та стилів анімації. У другому сезоні їх було лише вісім. У третьому – дев’ять. Зовсім трохи більше, але на відміну від другого сезону, майже немає прохідних епізодів.

Дві головні відмінності цього сезону – фантастично реалістична анімація та надвисокий рівень насильства (кількість смертей зашкалює майже у кожній серії). Це надає більш похмурий загальний настрій сезону, але як ви розумієте, якщо читаєте нас не перший день, нам це подобається.

Цей сезон також є знаковим: Девід Фінчер, один з продюсерів та кураторів серіалу, здійснив свій дебют у анімації. Суб’єктивно, саме його епізод став найкращим у сезоні. Але про все по черзі. Розглянемо кожний епізод окремо (коротко і без спойлерів, адже вони як завжди тривають по 10-20 хвилин, за дві години можна переглянути весь сезон – загальна тривалість епізодів 118 хвилин).

Три роботи: стратегії виходу (Three Robots: Exit Strategies)

епізод 1 (загалом 27)
Режисер Патрік Озборн
Сценарій Джон Скальці, базується на історії від автора Джон Скальці
Студія анімації Blow Studio
Тривалість 11 хвилин
Наш рейтинг: 6/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Смотрите легально на MEGOGO

Три роботи на екскурсії по постапокаліптичній Землі намагаються зрозуміти, як загинуло людство. Головні герої можуть вам здаватися знайомими (у вас навіть може виникнути враження, що ви щось наплутали та дивитесь попередні сезони) – і це логічно, адже вони вже з’являлися у першому сезоні у епізоді “Три роботи” (Three Robots). Той, хто пам’ятає ту серію, не буде здивований кінцівкою з непоганим жартом.

 

Погана подорож (Bad Travelling)

епізод 2 (загалом 28)
Режисер Девід Фінчер
Сценарій Ендрю Кевін Вокер, базується на історії від автора Ніл Ашер
Студія анімації Blur Studio
Тривалість 21 хвилина
Наш рейтинг: 10/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Другий епізод найпотужніший – похмура історія від режисера Девіда Фінчера, у якій з концептуальної тріади серіалу присутня тільки смерть, але у великій кількості. Роботів і любові тут немає – на корабель у штормову погоду нападає велетенський краб. Спочатку він вбиває та жере кількох моряків, але потім починає домовлятися.

Ендрю Кевін Вокер, сценарист епізоду – це людина, яка написала сценарій фільму Фінчера “Сім” (тобто, уявляєте, який це рівень). Цікаво також, що на історії Ніла Ашера, англійського письменника-фантаста, заснована також ще одна серія сезону – “Щури Мейсона”, зовсім іншої тональності.

 

Самий пульс машини (The Very Pulse of the Machine)

епізод 3 (загалом 29)
Режисер Емілі Дін
Сценарій Філіп Гелатт, базується на історії від автора Майкл Свонвік
Студія анімації Polygon Pictures
Тривалість 17 хвилин
Наш рейтинг: 9/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Дослідницька машина астронавтів на небезпечній планеті потрапляє у аварію, одна з членкінь екіпажу загибла. Інша намагається врятуватися, але під дією обезболюючого її охоплюють галюцінації, що базуються на відчутті провини за те, що відбулось. Це трохи нагадує фільм Сема Пекінпа “Принесіть мені голову Альфредо Гарсії”, де найманець вимушений подорожувати з головою вбитого ним чоловіка та вступати з нею в діалоги. Але фінал історії, звісно, зовсім непередбачуваний.

 

Ніч міні мерців (Night of the Mini Dead)

епізод 4 (загалом 30)
Режисери Роберт Бізі та Енді Ліон
Сценарій Роберт Бізі та Енді Ліон, базується на історії від авторів Джефф Фаулер і Тім Міллер
Студія анімації BUCK
Тривалість 7 хвилин
Наш рейтинг: 7/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Весела та найкоротша серія, знята у техниці тілт-шифт (це коли об’єкти у кадрі здаються іграшковими, хоча насправді їх розмір звичайний – будинки, дерева, дороги, люди). Після сексу на кладовищі двоє коханців пробуджують зомбі у великій кількості – вони намагаються захопити кожне місто планети. Ще одна особливість епізоду – немає крупних планів (зовсім), все відзнято начебто з з висоти пташиного польоту, але при цьому в деталях зрозуміло все, що відбувається.

 

Вбивай, команда, вбивай (Kill Team Kill)

епізод 5 (загалом 31)
Режисер Дженніфер Ю
Сценарій Філіп Гелатт, базується на історії від автора Джастін Коатес
Студія анімації Titmouse, Inc
Тривалість 13 хвилин
Наш рейтинг: 8/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Старе добре ультранасильство. Досвідчена команда вояків зустрічає надто суворого супротивника, з яким не впоратися звичайними кулями. Режисеркою цієї серії є Дженніфер Ю, яка найбільш відома за фільмами “Панда Кунг-Фу 2” та “Панда Кунг-Фу 3”. Розумієте перепад між добрим сімейним мультиком та цим? Хто може видати фінанси на подібні експерименти? Тільки Netflix. Тому якщо ви час від часу розповідаєте про те, що на Netflix нема чого дивитися, та й взагалі Netflix тільки поганить сучасну індустрію кіно – просто припиніть це робити. Netflix та інші потокові сервіси врятували сучасне кіно як вид мистецтва – у іншому випадку крім супергероїв та сімейних комедій ми б зараз нічого не бачили.

 

Рій (Swarm)

епізод 6 (загалом 32)
Режисер Тім Міллер
Сценарій Тім Міллер і Філіп Гелатт, базується на історії від автора Брюс Стерлінг
Студія анімації Blur Studio
Тривалість 17 хвилин
Наш рейтинг: 6/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Досить слабкий епізод, хоча візуально бездоганний. Людство співпрацює з різними видами цивілізацій, але як завжди, надто егоїстичне, щоб не вдаватися до підкорювання та завоювання. Оскільки концепт “які ж ми, люди, погані як вид” вже дещо приївся, серію дивишся на автоматі, а фінал не викликає ніяких почуттів.

 

Щури Мейсона (Mason’s Rats)

епізод 7 (загалом 33)
Режисер Карлос Стівенс
Сценарій Джо Аберкромбі, базується на історії від автора Ніл Ашер
Студія анімації Axis Studios
Тривалість 10 хвилин
Наш рейтинг: 9/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Простенька, але класно зроблена історія про боротьбу дідугана зі щурами. Тільки щури ці розумні та добре озброєні. Гарний юмор, а на додачу ще й несподіваний фінал.

 

У склепінчастих залах погребений (In Vaulted Halls Entombed)

епізод 8 (загалом 34)
Режисер Джером Чень
Сценарій Філіп Гелатт, базується на історії від автора Алан Бакстер
Студія анімації Sony Pictures Imageworks
Тривалість 15 хвилин
Наш рейтинг: 5/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Найслабший епізод, хоча з точки зору зображення людей за допомогою комп’ютерних технологій він відверто вражає (втім, це не дивно – режисером є один з засновників студії, яка знімала серію, Sony Pictures Imageworks, тож певно, що він хотів, щоб його компанія виглядала потужно). Вояки вбивають монстрів на шляху до “головного боса” – при класному візуальному виконанні, сюжет дуже слабкий.

 

Джібаро (Jibaro)

епізод 9 (загалом 35)
Режисер Альберто М’єльго
Сценарій Альберто М’єльго
Студія анімації pinkman.tv
Тривалість 17 хвилин
Наш рейтинг: 10/10

Любов, смерть і роботи третій сезон

Чудовий епізод, сюжетно, атмосферно і візуально (навіть складно повірити, що це намальовані персонажі, а не люди – здається, це було б навіть технічно простіше зняти живцем). Не впевнені у коректному перекладі назви, скоріше за все вірним варіантом буде використовувати слово “Джібаро”, адже наскільки ми змогли з’ясувати, так називають місцевих фермерів Пуерто-Ріко – а в цій серії події відбуваються у місцевості, що схожа на Латинську Америку. Конкістадори прибули сюди за золотом, але на їх шляху стають сирени, що зводять з розуму своїми криками. Втім, один з лицарів глухий – і це вже погана новина для сирен.

Режисером став володар Оскара за найкращий короткометражний мультфільм (“Мийник вікон” (The Windshield Wiper) Альберто М’єльго. Він також на ранньому етапі був причетним до створення стилю мультфільма “Людина-павук: Навколо всесвіту”, а ще відповідав за арт-частину серіалу “Трон: Повстання”. У кого є гроші на залучення всіх цих людей? Звісно, що у Netflix. М’єльго раніше вже знімав для “Любов, смерть і роботи” – у першому сезоні він створив один з найбільш яскравих епізодів “Свідок” (The Witness). З 2019 року йде розмова про перший повний метр від іспанця – ми б дуже хотіли це побачити.

Любов, смерть і роботи третій сезон

Любов, смерть і роботи, 3 сезон (Love Death + Robots)

2022 рік, США

Продюсери: Тім Міллер, Девід Фінчер, Джошуа Донен, Дженніфер Міллер

Режисери: кожен епізод закріплено за окремим режисером

Сценарій: декілька сценаристів, які базують свої історії здебільшого на фантастичній літературі, найбільший доробок у Філіпа Гелатта

Серіал створено на замовлення Netflix – кожну серію знято окремою анімаційною студією

Зачекайте, будь ласка...

Відгук про серіал Любов, смерть і роботи, 3 сезон (Love Death + Robots)

Коментарі