kinowar.com

Катрін Деньов представить міні-ретроспективу своєї фільмографії на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі

На 10-му ювілейному Одеському міжнародному кінофестивалі легендарна французька акторка Катрін Деньов особисто представить міні-ретроспективу своєї фільмографії

Катрін Деньов

Почесна гостя 10-го ОМКФ Катрін Деньов представить глядачам міні-ретроспективу фільмів, найзнаковіших для своєї акторської кар’єри. Ікона французького кіно зіграла більш ніж в ста фільмах, причому більшість її ролей були напрочуд незвичними та складними. Акторка була двічі удостоєна престижної премії “Сезар” за найкращу жіночу роль. У 1981 році вона отримала цю нагороду за роботу у фільмі Франсуа Трюффо “Останнє метро”, а у 1993 – за фільм Режиса Варньє “Індокитай”.

У ретроспективу Катрін Деньов увійдуть 3 фільми, які представить актриса. У числі фільмів – психологічний трилер “Створіння”, який у 1966 році зняла режисерка Аньєс Варда, яка по праву вважається культовою фігурою французького кінематографа, легендою “нової хвилі”. Фільм про письменника, який намагається керувати створеними ним художніми образами, що виходять з-під контролю, був показаний в основному конкурсі 27-го Венеційського кінофестивалю. Ця дуже рідкісна стрічка набула статусу культової. До того ж, це другий фільм Аньєс Варда, який буде показано на ОМКФ в пам’ять про режисерку, якої не стало у березні 2019 року. Глядачі кінофестивалю також зможуть побачити її останню роботу “Варда за Аньєс” – документальну автобіографію авторки про її стосунки з професією.

Ще один фільм у міні-ретроспективі Катрін Деньов – “Віслюча шкура” представника “Французької нової хвилі” та лауреата “Золотої пальмової гілки” Канн Жака Демі. Це екранізація казки Шарля Перро про короля, який після смерті дружини отримав право одружитися знову, але виключно на дівчині, що буде ще красивішою. Тож король вирішує взяти за дружину дочку. Не останнє місце в цій історії відведено чарівному віслюку, який “видає” золоті монети вельми нестандартним шляхом. “Віслюча шкура” – шкура” – це легендарний музичний фільм, над яким працював видатний композитор Мішель Легран. На жаль, автор музики помер у січні цього року.

“Прощання з ніччю” – найновіша робота Катрін Деньов. Стрічка, яку зняв французький режисер Андре Тешіне, була показана на 69-му Берлінале. В центрі сюжету фільму – Мюр’єль, яка не тямить себе від радощів, бо її онук Алекс залишиться в неї на кілька днів перед від’їздом до Канади. Втім скоро вона дізнається, що Алекс їй брехав – насправді він готується до іншого життя.

На ювілейному 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі легендарна актриса Катрін Деньов отримає почесну нагороду “Золотий Дюк” за внесок у кіномистецтво.

Нагадаємо, що ювілейний 10-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12-го до 20-го липня.

Коментарі