kinowar.com

Абсурдна комедія «Трава зеленіша» з програми «Санденсу» виходить у прокат

 11.10.2019  Новини, Трейлер

17 жовтня в український прокат виходить абсурдна комедія «Трава зеленіша», чорна сатира на жителів безтурботних американських передмість.

Трава зеленіша

За сюжетом, дві домогосподарки зі своїми псевдощасливими сім’ями живуть в ідеальному світі. Вони проводять будні, обговорюючи моду та плітки, а у вихідні ходять на барбекю до сусідів з нагоди чергового дня народження. Відчайдушно змагаючись за суспільне схвалення, дами створюють видимість невимушеної атмосфери й люб’язного спілкування навіть у доволі чудернацьких обставинах. Так, коли одна робить кілька компліментів новонародженій доньці своєї подруги, інша альтруїстичним жестом дарує їй власну дитину.

В основу фільму «Трава зеленіша» лягла однойменна короткометражка режиссерок і сценаристок Жослін Де Бур і Доун Люббе: авторки виконали в ній головні ролі і в повному метрі повернулися до них знову.

Світова прем’єра фільму відбулася у горор-секції Midnight міжнародного кінофестивалю «Санденс». Після показу Indiewire писали: «Це наче Вес Андерсон зняв епізод “Чорного дзеркала”, або Девід Лінч – серію “Відчайдушних домогосподарок”». На міжнародному кінофестивалі в Атланті «Трава зеленіша» була відзначена як найкращий художній фільм та отримала премію за найкращу операторську роботу. Фільм був також показаний на міжнародному кінофестивалі у Локарно.

Трава зеленіша

Абсурдна комедія «Трава зеленіша» виходить в український прокат 17 жовтня.

Інформаційна підтримка: Comfy

Медіапартнери: NRJХочуFlashforward MagazineKinoFilms.uaФраза.юа

Коментарі