kinowar.com

«Аватар 2» вже зібрав майже 900 мільйонів доларів

 28.12.2022  Новини

топ фільми 2022 року

За одинадцять днів прокату сиквел «Аватара» зібрав у світовому прокаті 881 мільйон доларів, повідомляє Box Office Mojo.

З них 280 мільйонів припало на США та Канаду (тобто домашній бокс-офіс) і 601 мільйон на решту територій. Очікується, що вже до Нового року стрічка перейде рубіж в один мільярд доларів. Проте скоріш за все їй не вдасться повторити успіх оригінальної картини 2009 року випуску, що зібрала 2,7 мільярда і стала найкасовішим фільмом усіх часів.

Нагадаємо, «Шлях води» продовжує історію американського морпіха Джейка Саллі (Сем Вортінгтон), що разом з іншими солдатами прибув з Землі на далеку планету Пандора заради видобутку цінних ресурсів і колонізації, результатом котрих стали нищення екології і геноцид місцевого племені. Будучи інвалідом на візку, Саллі отримав нове тіло-аватар, вирощене у лабораторії із ДНК туземців. Поступово він вивчив культуру і мову аборигенів, закохався у місцеву красуню Нейтірі (Зої Салдана) та зрештою перейшов на їх сторону, став захисником і рушійною силою у боротьбі із земними загарбниками.

У сиквелі Джейк і Нейтірі вже є повноцінною сім’єю. В них свій дім, своє місце в екосистемі і купка дітей. Але американські солдати на чолі з тим самим полковником Кворічем (Стівен Ленг) знову приходять усе руйнувати і мститися Джейкові за зраду.

«Шлях води» отримав переважно схвальні відгуки критиків. Його рейтинг на сайті Rotten Tomatoes наразі складає 78%.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.