kinowar.com

«Аватар 2» заробив на старті менше, ніж очікувалося

 20.12.2022  Новини

Довгоочікуваний блокбастер Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» нарешті дістався кінотеатрів і заробив у перші вихідні 434,5 мільйона доларів, повідомляє Variety.

З них 134 мільйони прийшлися на Америку і 300 мільйонів на решту територій. Це менше, аніж пророкували Кемеронові аналітики. Експерти стверджували, що стартовий вікенд принесе творцям стрічки 525 мільйонів доларів.

Проте це суттєво більше, аніж зібрав у прем’єрні дні перший «Аватар» (241,5 мільйона). Та слід розуміти, що і бюджет оригіналу був менший: 237 мільйонів проти 460 мільйонів, що витрачені на виробництво сиквела. Тож тепер аби продовження не стало збитковим, йому необхідно в цілому отримати касу як мінімум у 2 мільярди («Аватар» 2009 року, нагадаємо, заробив 2,7 мільярда і став найкасовішим фільмом в історії).

Як раніше зазначив режисер, вихід усіх наступних продовжень (котрих Кемерон запланував ще щонайменше три, а взагалі постановник мріє розтягнути франшизу аж до сьомої частини) залежатиме від зборів «Шляху води», не дивлячись на те що третій фільм вже повністю відзнято.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.