kinowar.com

Автори «Дивних див» екранізують манґу «Зошит смерті»

 09.07.2022  Новини

Брати Даффери, що прославилися як творці надпопулярного серіалу «Дивні дива», готуються розпрощатися з хітовим шоу (в якого в перспективі залишився останній п’ятий сезон) і розпочати роботу над новим проєктом, а саме серіалом для Netflix, що адаптує японську манґу «Зошит смерті», повідомляє Deadline.

«Зошит смерті» – відома манґа у жанрі шьонен (тобто розрахована на підлітків, зокрема підлітків-хлопців). За сюжетом японський юнак на ім’я Лайт (з англійської «світло»), розумний і хороший хлопчина, син поліцейського, випадково знаходить Зошит смерті, створений самим богом смерті Рюком. Якщо вписати у зошит ім’я того, кого знаєш в обличчя, цей хтось неодмінно раптово помре від нібито серцевого нападу. Лайт береться робити світ справедливим і знищувати поганців. Проте надто захоплюється владою і врешті-решт просто починає вбивати усіх, хто йому заважає, і це веде хлопця до саморуйнування і самознищення.

Сам комікс друкувався з 2003 по 2007 роки. З 2006 року транслювався однойменний японський аніме-серіал, і того ж року вийшла японська повнометражна екранізація, що отримала сиквел під назвою «Зошит смерті 2: Прізвище».

2017 року Netflix випустив повнометражну американську адаптацію, головну роль в якій виконав зірка «Паперових міст» Нат Вулф. Фільм поставив Адам Вінгард, режисер горорів «Тобі кінець!» і «Відьма з Блер: Нова глава». Стрічка отримала негативні відгуки як критиків, так і шанувальників оригіналу.

Щодо майбутньої версії братів Дафферів, поки що жодних подробиць немає. Відомий лише формат – ігровий серіал. Але можливо, найближчим часом з’явиться інформація про кастинг.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі