kinowar.com

Актори саги про Чужих: тоді і зараз

 22.10.2022  Новини, ТОП

Актори фільмів «Чужий», «Чужі», «Чужий 3», «Чужий: Воскресіння» 45 років потому

Перший фільм цієї видатної серії вийшов аж у 1979 році. Це було настільки давно (майже 45 років тому), що, на жаль, далеко не всі актори досі живі. Втім, оскільки потім вийшло ще три прямі продовження, ми спробуємо показати найбільш помітних акторів франшизи в момент, коли вони у ній знімалися та в наші дні.

Сігурні Вівер

Еллен Ріплі

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Виконавиця головної ролі у чотирьох фільмах франшизи про Чужих фантастично красиво виглядає незалежно від того, скільки їй років.

 

Майкл Бін

Капрал Хікс

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Незважаючи на те, що Майкл Бін взяв участь у чималій кількості топ-проєктів 80-х та 90-х, мабуть, найбільш він запам’ятався за рахунок двох фантастичних бойовиків від Джеймса Кемерона – “Термінатор” та “Чужі”. Актор і зараз продовжує зніматися, нещодавно він з’явився у серіалі “Мандалорець”.

 

Ленс Генріксен

Бішоп

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Ленс Генріксен також грав у “Чужих” і “Термінаторі” Кемерона (режисер навіть розглядав його на роль власне Термінатора свого часу), однак, на відміну від Майкла Біна, його кар’єра була успішною і поза межами 80-х і 90-х. Дієвості актора, якому вже за 80, можна лише позаздрити: у 2020, 2021 та 2022 він брав участь у 5-7 фільмів, серіалів та проєктах озвучки на рік.

 

Чарльз Денс

Джонатан Клеменс

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Чарльз Денс – один з тих акторів, які, здається, народилися дорослими, з бородою та хитрим поглядом успішного злодія. Втім, і він колись був молодим. До франшизи про Чужих він приєднався у 1992 році у фільмі Девіда Фінчера (і тоді ж і від’єднався).

 

Голт Маккелені

Джуніор

як змінилися актори саги Чужий Чужі

На той час серйозно Голта Маккелені ніхто з глядачів не розглядав, та й персонажа його з третього фільма саги, мабуть, ніхто не запамятав. Але тепер, після успіху “Мисливця за розумом”, цікаво поглянути на актора тридцять років потому.

 

Вайнона Райдер

Анналі Колл

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Знов-таки, не всі вже пам’ятають, але Вайнона Райдер також приєдналася до “Чужих” у четвертій частині серії (що там казати, не всі вже пам’ятають, що четверта частина взагалі була). У акторки були певні персональні проблеми у 2000-х, але вона впоралась з усім та повернулася у світ Голлівуду (чого варта участь хоча б у “Дивних дивах”).

 

Рон Перлман

Джонер

як змінилися актори саги Чужий Чужі

У тому-таки четвертому “Чужому” до франшизи приєднався і один з найбільш харизматичних акторів 90-х і 2000-х, Рон Перлман. В наш час він продовжує зніматися в топ-проєктах у Гільєрмо Дель Торо (“Алея жаху”) та Адама Маккея (“Не дивіться вгору”).

 

Бред Дуріф

доктор Джонатан Гедімен

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Актор, який найбільше запам’ятався по ролі у “Пролітаючи над гніздом зозулі” у 70-х, пізніше ще не раз з’являвся у великих проєктах. На початку 2000-х він чудово зіграв Гниловуста у “Володарі перснів”, а за кілька років до цього також приєднався до четвертої частини “Чужого”. До речі, її варто переглянути, нехай це і не шедевр масштабу першого чи другого фільму серії.

 

Том Скеррітт

Даллас, капітан «Ностромо»

як змінилися актори саги Чужий Чужі

Закінчимо добірку ще одним учасником найпершого фільму – капітаном корабля «Ностромо», який згідно протоколу вирушив на сигнал про допомогу і за це отримав чимало неочікуваних пригод. Том Скеррітт за свою 60-тирічну карєру кого тільки не зіграв у кіно, він брав участь у “Контакті”, “Топ Гані”, “Сталеві магнолії”, “Польовий шпиталь MASH”, “Мертва зона”, “Там, де тече ріка”, “Третій зайвий”, та навіть “Дика орхідея 2”. Зараз йому майже 90, і він продовжує зніматися.

Читайте також:

Актори фільму «Кримінальне чтиво»: тоді і зараз

Актори саги «Володар перснів»: тоді і зараз

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі