kinowar.com

«Блондинка» стала тріумфатором серед номінантів на «Золоту малину»

 24.01.2023  Новини

Оприлюднені номінанти антипремії «Золота малина». За традицією вони стали відомі за день до оголошення номінантів на «Оскар».

Скандальний байопік «Блондинка», в якому Ана де Армас зіграла Мерилін Монро, отримав аж вісім номінацій. Стрічка потрапила до категорій «найгірший фільм», «найгірша режисура», «найгірший сценарій», «найгірша чоловіча роль другого плану» (одразу для двох акторів), «найгірший ремейк, сиквел чи плагіат» і «найгірше комбо» (знов-таки двічі: обидва реальні персонажі з розпусної сцени у спальні Білого дому і комбінація режисера Ендрю Домініка та його проблем із жінками»). Останньою номінацією голосуючі натякнули, звісно ж, на мінет Мерилін Монро Джону Кеннеді, котрий викликав шквал обурення серед глядачів, і на мізогінію Ендрю Домініка.

Варто відмітити, що виконавиця головної ролі Ана де Армас до номінації не потрапила. Раніше критики схвально відгукнулися про її гру.

Також серед лідерів антипремії включно з головною номінацією «найгірший фільм» опинилися кінокомікс «Морбіус» і казка «Піноккіо» від режисера Роберта Земекіса (не плутати з «Піноккіо Ґільєрмо дель Торо»). Джаред Лето отримав на горіхи за роль Морбіуса, а Тому Генксу взагалі дісталося комбо: найгірша роль (Джеппетто у казці «Піноккіо») і найгірша роль другого плану (менеджер Елвіса Преслі у фільмі «Елвіс»).

Також серед помітних номінантів цього року – Брайс Даллас Говард за роль у фантастичному блокбастері «Світ Юрського періоду: Домініон», Сильвестр Сталлоне за роль у супергеройському екшні «Самаритянин», Пенелопа Крус за роль у шпигунському бойовику «355».

Лауреати «Золотої малини» 2023 стануть відомі 11 березня, так само за день до вручення «Оскарів».

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.