kinowar.com

Всеукраїнська прем’єра фільму «Місто, в якому не ходять гроші»

13 вересня відбудеться всеукраїнська прем’єра фільму «Місто, в якому не ходять гроші». Це третій повнометражний ігровий фільм режисерки Ганки Третяк, знятий приватним коштом компанією Gankafilm.

В основу стрічки лягла відома книга музиканта та письменника Кузьми Скрябіна «Місто, в якому не ходять гроші».

Місто, в якому не ходять гроші

Головна героїня – Аліса, і на її долю випаде небезпечна мандрівка в особливу «країну чудес». Аліса переживає один із найтяжчих періодів свого життя: звільнили з роботи, хлопець пішов до іншої, вона в усьому розчарована і не розуміє, як жити далі. тиняючись квартирою, знаходить якийсь квиток на потяг. Походження квитка невідоме, вказана в ньому станція – теж. Але Аліса вирішує, що це знак і відправляється в таємничу подорож.

На думку кінознавців, фільм видався адекватний книзі, і, в той же час, відкриває різні виміри тексту. В одному просторі співіснують філософія Фрідріха Ніцше, іронія кінематографа Тарантіно, невилікувані драми залишкового совка, амазонка, яка розрубує, в прямому сенсі, гордієвi вузли екзистенції.

Зйомки фільму стартували в 2016 році.

У фільмі знялися: Карина Мельниченко, Андрiй Цiшкевич, Iгор Цiшкевич, Сергiй Швидкий, Iнна Мiрошниченко, Iван Гарасимчук, Адам Цибульський
Оператор – Денис Якимчук

Коментарі