kinowar.com

В ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ НА ТЕЛЕКАНАЛІ «УКРАЇНА» ПОКАЖУТЬ «ЗАХАРА БЕРКУТА»

14 жовтня о 20:00 в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться телевізійна прем’єра історичного екшену «Захар Беркут». Ця стрічка, що була вироблена компаніями Kinorob (FILM.UA Group) та CinemaDay за підтримки Держкіно України, рік тому демонструвалась в кінотеатрах країни, а вже цієї середи її покажуть на телеекранах.

The Rising Hawk

Повнометражний художній фільм «Захар Беркут» (режисери Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн) був створений по мотивам одноіменної повісті Івана Франка та вважається одним з наймасштабніших кінопроектів національного кінематографу. Бюджет цього історичного екшену становив 113 млн гривень, з яких 30 млн надало Державне агентство України з питань кіно. Зйомки стрічки відбувались неподалік Синевірської Поляни на Закарпатті й під Києвом, де були побудовані головні декорації. На натурному майданчику FILM.UA була зведена масштабна декорація гірської ущелини 200 метрів завдовжки, 12 метрів заввишки і 10 метрів у ширину. У роботі над «Захаром Беркутом» взяла участь велика міжнародна акторська команда з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії: Роберт Патрік, Томмі Фленаган, Поппі Дрейтон, Алекс МакНіколл, Цегмід Церенболд, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко, Олег Волощенко, Єржан Нуримбет, Аліна Коваленко, Рокі Майерс, Олівер Тревена, Марина Кошкіна тощо.

«Захар Беркут» вийшов в національний кінотеатральний прокат 10 жовтня 2019 року, прокатувався на великих екранах протягом 9 тижнів, зібрав понад 35 млн. грн. та став одним з найкасовіших українських фільмів за часів Незалежності. Після цього розпочалась міжнародна прокатна історія, яка триває й досі. Фільм побачили в країнах Балтії (Литва, Латвія та Естонія), права на показ були продані на територію Німеччини та німецькомовної Європи, Туреччини, Іспанії, Великої Британії, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії. 2 жовтня стрічка вийшла у США і Канаді на VOD-сервісах (зокрема, iTunes, GooglePlay, Vudu та Amazon) та в онлайн-кінотеатрах.

І ось за рік після кінотеатральної прем’єри історичний екшн «Захар Беркут» буде показаний глядачам одного із найпопулярніших вітчизняних телевізійних каналів. Ще в 2018 році телеканал «Україна» заключив угоду з виробником фільму і став генеральним бродкастером та медіа-партнером «Захара Беркута». Відповідно телевізійна прем’єра відбудеться саме на цьому каналі. Значну роль відіграє і дата першого показу на малих екранах. Обране бродкастером 14 жовтня є вкрай символічним для стрічки, слоганом якої є «У свободі моя сутність». Саме в цей день відзначається одразу три важливих українських свята (День Захисника України, Свято Покрови Пресвятої Богородиці. день українського козацтва) та одна визначна історична подія (день створення Української Повстанської Армії).

«Ми дуже раді, що після успішного кінотеатрального релізу «Захар Беркут» зможуть подивитися і на телеекранах! День Захисника України у всіх сенсах ідеально підходить для цієї кіноісторії! Сподіваємося на яскраві глядацькі емоції при перегляді і хороші рейтинги!» – ділиться очікуваннями продюсер стрічки Єгор Олесов.

The Rising Hawk

Слоган: У свободі моя сутність

Синопсис: 1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Режисери: Ахтем Сеітаблаєв і Джон Вінн
Оператор: Юрій Король
Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз
Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»
Художник-постановник: Влад Одуденко
Художник з костюмів: Антоніна Белінська
Художник із гриму: Алла Леонова
Кастинг-директор з українського боку: Ольга Клименко
Постановка трюків: STUNTALOT
CGI/VFX: POSTMODERN

У ролях: Алекс МакНіколл, Роберт Патрік, Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Андрій Ісаєнко, Цегмід Церенболд, Олег Волощенко, Рокі Майерс, Аліна Коваленко, Єржан Нуримбет, Віктор Жданов, Елісон Дуді, Аян Отепберген, Олег Стефан, Олівер Тревена, Даулет Абдігапаров, Марина Кошкіна, Нуркен Туматаєв, Станіслав Лозовський, Марат Абдуллаєв, Вікторія Клещенко-Пилипчук, Даніяр Ахметов, Михайло Корженівський, Андрій Сторожик, Юрій Єрко, Михайло Черняков, Аліна Довбуш, Євгеній Лебедин, Микола Ейсмонт, Ян Кліпп, Олег Невольник, Олександр Лаптій, Артемій Єгоров, Олег Карпенко.

Жанр: бойовик, історичний екшен
Дистрибутори: FILM.UA Distribution та MMD UA
Виробництво: Kinorob, CinemaDay
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
Генеральний медіа-партнер та бродкастер: телеканал «Україна»

Коментарі