kinowar.com

На «1+1» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Черкаси»

14 жовтня, на День Захисника України, телеканал «1+1» демонструватиме військову екшн-драму «Черкаси». Це буде прем’єрний телевізійний показ фільму про останній український корабель у Криму, і він розпочнеться о 22:15.

Черкассы фильм

«Черкаси» — український повнометражний художній фільм режисера Тимура Ященка про оборону однойменного корабля, мінного тральщика, заблокованого російськими військами в бухті озера Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму. Стрічка була створена компанією MKK Film Service (Україна) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, а також за сприянням Воєнно-Морських Сил та Генерального Штабу Збройних Сил України. Воєнним консультантом у стрічці виступив справжній командир «Черкас» – Юрій Федаш, який під час подій 2014-го року корабель він залишив останнім – як і належить командирові.

Широкий кінотеатральний прокат «Черкас» розпочався 27 лютого 2020 року, в середині березня перервався через пандемію коронавірусу, та був поновлений в липні, хоч і на  нетривалий період. Цю стрічку на великих кіноекранах загалом переглянуло 73 732 глядачів, а бокс-офіс за весь період прокату становить 6 522 678 гривень.

По закінченню кінотеатральних показів, фільм про мінний тральщик «Черкаси» продовжив свій життєвий цикл. Згідно кінодистрибуційної практики, а також для задоволення високого глядацького попиту серед тих глядачів, хто не мав змогу переглянути «Черкаси» в кінотеатрах, з 1 вересня стрічка стала доступною на українських легальних онлайн-платформах. І ось 14 жовтня з фільмом, заснованим на реальних подіях 2014 року в Криму, зможе ознайомитись максимально широка телевізійна аудиторія на телеканалі «1+1», який є офіційним бродкастером стрічки. Перший телевізійний показ цієї воєнної екшн-драми саме на День Захисника України, який відзначають в цю дату, вбачається творцями фільму дуже доречним та символічним.

«У глядачів «1+ на День Захисника України буде чудова можливість подивитись перший в історії кінематографу художній фільм про ВМС України. Сподіваюсь, що це кіно не залишить нікого байдужим, бо воно було створене для того, аби задавати питання, дуже важливі та складні питання. Я сподіваюсь на дискусію – публічну чи внутрішню. Передусім це кіно про хоробру команду тральщика «Черкаси», котра була поставлена в дуже складну, майже безнадійну ситуацію в українському Криму в 2014 році. Також це кіно про звичайних людей, про молодих хлопців, про нас з вами, про українців, про вибір, про самоідентифікацію та відродження нації», – розповідає режисер та спів сценарист фільму «Черкаси» Тимур Ященко.

Дистрибуцією картини займається компанія FILM.UA Distribution, що входить до складу FILM.UA Group. Офіційний бродкастер – телеканал «1+1».

Лютий 2014 року. Починається окупація Кримського півострову. Мінний тральщик «Черкаси» разом з іншими українськими кораблями заблокований в озері Донузлав — шлях до моря перекритий затопленими судами російського флоту. Це пастка. Наші кораблі починають здаватися росіянам. Здається, іншого виходу просто немає.

Фільм засновано на реальних подіях. Історія останнього українського корабля у Криму, який чинив опір і продовжував відважну боротьбу.

Жанр: воєнна екшен-драма

Хронометраж: 94 хвилини

Виробництво: ТОВ “МКК фільм сервіс”, Inter Media LLC (Польща), за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ВМС ЗС України.

Режисер-постановник: Тимур Ященко

Оператор: Юрій Дунай

Продюсери: Марта Лотиш, Ірина Клименко

Автори сценарію: Тимур Ященко, Роберт Квільман

Художник-постановник: Олексій Величко

Звукорежисер: Володимир Третяков, Фарід Мбайдін

Композитори: Антон Байбаков

Вокал: Катя Chilly Group 432 Гц

Режисер монтажу: Олександр Чорний

Художник по гриму: Марія Пилунська

Художник по костюмах: Дарія Кочнєва

Другий режисер: Дарина Лукашенко

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі