kinowar.com

Голлівудські прем’єри можуть стартувати в українських кінотеатрах найближчими днями

 29.04.2022  Новини

Тиждень тому в українській столиці відкрилися перші кінотеатри, які через російське вторгнення не працювали два місяці. Поки що там йдуть не надто свіжі фільми. Проте вже найближчими днями можуть стартувати покази найактуальніших новинок, передає УНІАН.

Кінотеатри західних регіонів працювали і раніше. Проте репертуар там був і поки що є застарілий. Бо ж зрозуміло, що поки кіножиття не відновиться у столиці, по інших містах прем’єр не буде також. Та тепер, коли почали відкриватися київські кінотеатри, можна очікувати відновлення кінопрокату, зокрема повернення на наші великі екрани актуальних гучних новинок.

Наразі у Києві працюють один кінотеатр мережі «Планета кіно» («River Mall») і три кінотеатри мережі «Мультиплекс» (ТРЦ «Республіка», «Караван» і «Комод»). Поки що подивитися можна лише фільми, випущені минулими місяцями. Наприклад, «Uncharted: Незвідане», «Падіння Місяця», «Дім Гуччі», «007: Не час помирати». Або ще старіші, як, наприклад, «Джентльмени» та «Гнів людський» Гая Річі.

Та найближчими днями українські кіномани, вірогідно, зможуть побачити такі найочікуваніші американські прем’єри, як «Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора», «Морбіус», «Варяг». За попередніми прогнозами вже на 5 травня паралельно зі світовим прокатом очікується старт нового марвелівського екшну «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля».

При цьому кінотеатри, звісно ж, працюють в умовах воєнного часу. Наразі перший «ранковий» сеанс починається о 12 годині, а останній вечірній о 19-й. І якщо лунає повітряна тривога, сеанс зупиняється, а глядачі і робітники кінотеатру мають негайно покинути зал і спуститися у найближче укриття.

Коментарі