kinowar.com

Два фільми Family Production отримали нагороди Фестивалю незалежного кіно Off Camera у Польщі

Ігровий повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової отримав приз за найкращу стрічку у міжнародному драматичному конкурсі фестивалю Off Camera у Кракові. Іншу стрічку «Тато» Анни Маліжевської назвали кращим польським фільмом, акторську нагороду також вручили Еріку Любосу, який виконує у фільмі головну роль.

фільм «Ти мене любиш» режисерки Тоні Ноябрьової

Обидві стрічки спродюсовані Family Production і зняті у копродукції за підтримки Держкіно: «Тато» — спільно з Польщею, «Ти мене любиш?» — спільно зі Швецією.

«Ти мене любиш?» — фільм про дорослішання, яке розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Головні ролі виконали Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко. Фільм знятий в Україні Family Production за підтримки Держкіно, у копродукції з Сommonground Pictures та скандинавським кінофондом Film i Väst.

український фільм Тато отримав нагороду фестивалю у Польщі

«Тато» — історія, що розвивається між двома кордонами. Любош — батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Та її раптова смерть відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті.

«Для нас ці нагороди — можливість постійно нагадувати світовій кіноспільноті про війну в Україні та її наслідки, — коментує співзасновниця та продюсерка Family Анастасія Буковська. — Режисерки обох стрічок у своїх промовах постійно згадують про те ж, тим більше, що обидва фільми безпосередньо торкаються української проблематики, хай і з різних боків».

Family Production — київський продакшн, заснований у 2004 році. Портфоліо Family налічує декілька стрічок, знятих у копродукції з Німеччиною, короткометражний фільм «Бульмастиф» та рекламні роботи для міжнародних брендів.

український фільм Тато отримав нагороду фестивалю у Польщі

Для обох фільмів це не перший успіх на міжнародній арені. «Тато» восени 2022 року отримав Приз екуменічного журі Варшавського кінофестивалю. 2023 року «Ти мене любиш?» показали у програмі Берлінале Panorama.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі