kinowar.com

Український фільм «Ти мене любиш?» покажуть у програмі Берлінале Panorama

Ігровий повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової представить Україну у програмі Panorama Берлінале, де відбудеться його світова прем’єра. Фільм знятий в Україні Family Production за підтримки Держкіно, у копродукції з Сommonground Pictures та скандинавським кінофондом Film i Väst.

УКРАЇНСЬКИЙ ФІЛЬМ «ТИ МЕНЕ ЛЮБИШ?» ПОКАЖУТЬ У ПРОГРАМІ БЕРЛІНАЛЕ PANORAMA

«Панорама» — програма Берлінського кінофестивалю, яка збирає фільми з усього світу з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом. У «Панораму» зазвичай відбирають нестандартні стрічки, а головний приз вручає глядацьке журі. 

«Ти мене любиш?» — історія дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Головні ролі виконали Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

Ти мене любиш український фільм

«Це особиста історія мого дорослішання та становлення покоління, — коментує режисерка Тоня Ноябрьова. — Це моя пісня про прощання з дитячими ілюзіями й про відчайдушні пошуки кохання. Я хотіла, щоб аудиторія фізично відчула, як наше минуле вислизає, немов пісок крізь пальці. Моя Кіра – символ мого покоління, першого покоління незалежної України».

Ти мене любиш український фільм

До Берлінале стрічка взяла участь у секції Work in progress Каннського та Стокгольмського кінофестивалів на майданчиках Tallin Black Nights та Ukraine Now, які представляли сучасне українське кіно. Також була відібрана в офіційну програму Work in progress фестивалю у Сан-Себастьяні. Прем’єра запланована на 2023 рік.

Family — київський продакшн, заснований у 2004 році. Портфоліо Family налічує декілька стрічок, знятих у копродукції з Німеччиною, короткометражний фільм «Бульмастиф» та рекламні роботи для міжнародних брендів. Польсько-українська стрічка «Тато», спродюсована Family у міноритарній копродукції з Польщею, восени 2022 року отримала Приз екуменічного журі Варшавського кінофестивалю.

Ти мене любиш український фільм

«Ти мене любиш?» (Україна, 2023)

Режисерка та сценаристка: Тоня Ноябрьова

Оператор: Віліус Мачюльскіс

Виконавчий продюсер: Стас Притула

Продюсери: Анастасія Буковська, Данило Каптюх, Микита Буковський

У ролях: Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила, Максим Михайличенко

Читайте також:

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі