kinowar.com

Дениса Іванова обрано до складу журі секції East of West у Карлових Варах

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах оголосив цьогорічне журі конкурсної програми «East of West». До складу журі обрано українського продюсера та директора компанії «Артхаус Трафік» Дениса Іванова.

Денис Іванов

East of West – міжнародна конкурсна програма, участь у якій беруть перші та другі фільми режисерів з Центральної та Східної Європи, Балкан, Греції, пострадянських країн та країн Близького Сходу. В рамках програми відбуваються світові та європейські прем’єри стрічок-учасників. Жюрі присуджує Гран-прі за найкращий фільм та спеціальний приз програми.

Денис Іванов – продюсер, директор кінокомпанії «Артхаус Трафік», засновник Одеського кінофестивалю та фестивалю для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», член Європейської та Української кіноакадемій. Серед продюсерських проектів Іванова – п’ять повнометражних фільмів та понад 40 короткометражних робіт. Стрічка «Донбас» Сергія Лозниці відкривала програму «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю та була відзначена премією за найкращу режисуру, а також представляла Україну на «Оскарі». «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобуло понад 50 нагород на міжнародних кінофестивалях, серед яких Гран-прі «Тижня критики» Каннського кінофестивалю та премія за найкращий дебют за версією Європейської кіноакадемії.

Міжнародний кінофестиваль в Карлових Варах, Чехія, заснований в 1946 році. Разом із Каннським, Венеціанським і Берлінським кінофестивалями входить до фестивалів класу «А». Цього року спеціальною гостею кіноогляду стане актриса Джуліанна Мур, яка удостоїться премії «Кришталевий глобус» за внесок у кінематограф. Цьогоріч фестиваль відбудеться з 30 червня по 8 липня.

Коментарі