kinowar.com

Дні українського кіно вперше пройдуть в Бразилії

Дні українського кіно в Бразилії проводяться Державним агентством України з питань кіно спільно з Благодійною організацією «БФ “Двері”» та Посольством України в Бразилії

Дні українського кіно в Бразилії

Фестиваль відкрився 12 червня, коли в Бразилії відзначають День закоханих (Dia dos Namorados), і триватиме до 16 червня. З цієї нагоди фільмом-відкриття було обрано створену за підтримки Держкіно романтичну комедію «Шляхетні волоцюги» режисера Олександра Березаня.

Шляхетні волоцюги

До програми показів увійшли також сучасні українські фільми «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича, «Сторожова Застава» режисера Юрія Ковальова, «Позивний “Бандерас”» режисера Зази Буадзе, «Брама» режисера Володимира Тихого та класика українського кіно — «Пропала грамота» режисера Бориса Івченка. Усі покази проходять в кінотеатрі Cine Brasília.

превью

Голова Держкіно Пилип Іллєнко розповів, що у межах заходу заплановані також професійні зустрічі з бразильськими кінематографістами та Директором-президентом Бразильського національного агентства з питань кіно ANCINE Крістіаном де Кастро, з яким буде підписано «Меморандум про співпрацю»: «Цей меморандум задекларує наші наміри щодо подальшої співпраці в аудіовізуальній сфері між Україною та Бразилією і стане важливим кроком у процесі підготовки Угоди про спільне кінематографічне виробництво між нашими країнами».

До складу української делегації увійшли перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, актор фільму «Шляхетні волоцюги» Юрій Хвостенко, продюсер стрічки «Позивний “Бандерас”» Ольга Клименко та засновниця Благодійної організації БФ «Двері» Лариса Гутаревич.

Коментарі