kinowar.com

Держкіно вимагає виключити російську стрічку з конкурсу Каннського фестивалю

Українське Держкіно звернулося до директора Каннського фестивалю із вимогою виключити російську картину Кирила Серебреннікова «Дружина Чайковського» з програми форуму.

Нагадаємо, днями фестиваль на Французькій Рив’єрі оголосив повну програму 2022, з чого стало відомо, що до основного конкурсу потрапив фільм режисера Серебреннікова. Це сталося попри заклики українців бойкотувати російську культуру, зокрема російське кіно, через вторгнення росії до України, через терор та геноцид, що путін та його посіпаки влаштували на нашій вільній та незалежній землі.

«Зараз, під час активних бойових дій на нашій території, одночасне представлення країни-агресора та України на одному майданчику є неприпустимим та призведе до зміщення фокусу з жахіть війни та боротьби українців за свою ідентичність на привернення уваги до російської пропаганди щодо примирення через культуру», – заявила голова Держкіно Марина Кудерчук.

Справа в тому, що до каннської програми 2022 увійшла також і українська картина, а саме дебютна стрічка Максима Наконечного «Бачення метелика». Вона буде змагатися у паралельному конкурсі «Особливий погляд».

Також слід знати, що Кирило Серебренніков є опозиційним режисером беззаперечно антипутінського спрямування.

Коментарі