kinowar.com

Джоді Фостер створить рімейк фільму «Гірська жінка: на війні»

Джоді Фостер, відома голлівудська акторка та режисерка, стане співпродюсеркою, режисеркою та виконавицею головної ролі в американському рімейку фільму «Гірська жінка: на війні» Бенедикта Ерлінґссона.

Джоди Фостер

Фільм, який цьогоріч висунуто від Ісландії на «Оскар», знятий у європейській копродукції за підтримки Держкіно. Українську сторону в копродукції представила компанія Solar Media Entertainment, продюсер Сергій Лавренюк.

Світова прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі у програмі «Тиждень критики», де картину відзначили авторською нагородою PRIX SACD за найкращу музику, «Золотою залізницею», призом від асоціації Cinécole та глядацькою нагородою Тижня критики. В Україні фільм відкрив Одеський кінофестиваль, після чого вийшов у національний прокат.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зауважив: «Участь України у копродукційній стрічці «Гірська жінка: на війні» принесла нам згадки та нагороди на найпрестижніших міжнародних кінофестивалях і яскраво продемонструвала, якою вигідною та перспективною для України може бути міжнародна копродукція. Тепер адаптацією стрічки, невід’ємною частиною якої став український контекст, зацікавилися дворазова володарка премії «Оскар» Джоді Фостер. Це величезний успіх!».

Серед останніх нагород: престижна кінопремія Nordic Council Film Prize 2018 та LUX Prize від Європейського парламенту. Відома ісландська акторка Халлдора Гейхадсдоттір номінована на Європейську кінопремію за виконання головної жіночої ролі у фільмі. Церемонія нагородження відбудеться у Севільї, Іспанія, 15 грудня.

гірська жінка

У центрі сюжету – Халла, незалежна жінка, диригентка хору, та екоактивістка, яка бореться з корпораціями алюмінієвої промисловості, що забруднюють довкілля. Історія її боротьби набуває нового відтінку, коли стає відомо, що її заявку на усиновлення дитини нарешті схвалено, на неї чекає маленька дівчинка в Україні.

Сергій Лавренюк прокоментував новину: «Я дуже радий, що це відбулося, а особливо тому, що Україна також буде причетна до рімейку».

Американський рімейк «Гірської жінки: на війні» буде п’ятою режисерською роботою Джоді Фостер. Режисерка планує перенести місце дій з Ісландії на захід Америки.

гірська жінка

Фостер розповіла, що оригінальний фільм вразив її до глибини душі: «Я дуже рада, що втілю на екрані американське бачення цієї актуальної, прекрасної та надихаючої історії. Халла – воїн за планету, сильна жінка, яка ризикує всім, щоб робити правильні речі. Але не без серйозних невдач на цьому шляху».

Коментарі