kinowar.com

Директор Європейської Кіноакадемії Маріон Дьорінг – почесний гість церемонії вручення Кінопремії “Золота Дзиґа”

Почесним гостем церемонії вручення нагород Третьої Національної кінопремії стане директор Європейської Кіноакадемії Маріон Дьорінг

Маріон Дьорінг

Маріон Дьорінг працює в Європейській Кіноакадемії понад тридцять років. До Кіноакадемії приєдналася від самого початку її створення 1988-го року: спершу була PR-менеджером Європейської кінопремії, згодом відповідала за публікації та заходи Кіноакадемії. У 1996 році Маріон Дьорінг стала її директором, а з 2004 року також є продюсером урочистої церемонії вручення нагород Європейської Кіноакадемії. У 2006 році стала виконавчим директором EFA Productions GmbH, компанії, яка разом з Європейською Кіноакадемією займається організацією церемонії вручення нагород.

“Нам надзвичайно приємно, що Європейська Кіноакадемія уже три роки поспіль вітає наших кіноакадеміків. Минулого року відео привітання передала голова правління EFA Аґнєшка Голланд. А цього року чекаємо на церемонії директорку Європейської Кіноакадемії Маріон Дьорінг. Члени EFA зі світовим ім’ям також відвідували урочисту церемонію вручення нашої Кінопремії: почесним гостем першої церемонії був польський режисер театру та кіно, член Правління Європейської Кіноакадемії Кшиштоф Зануссі. А торік почесним гостем став член EFA та президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонскі. Все це свідчить про визнання Української кіноакадемії на міжнародному рівні!” – зазначає виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Директор Європейської Кіноакадемії Маріон Дьорінг неодноразово висловлювалася на підтримку незаконно засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. І вже кілька років поспіль активно поширює цю інформацію серед європейської кіноспільноти та політиків. Члени Європейської Кіноакадемії беруть активну участь у написанні петицій та зборі підписів на підтримку українського політв’язня Кремля.

Цього року Національну кінопремію “Золота Дзиґа” вручатимуть вже втретє. Приймання заявок на участь у конкурсі тривало з 3-го грудня 2018 р. до 21-го січня 2019 р. Номінантів буде оголошено вже цього місяця. Урочиста церемонія вручення нагород Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 19-го квітня в КВЦ “Парковий”.

Коментарі