kinowar.com

Названі імена акторів, які зіграють головні ролі в фільмі «Віддана» за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія»

Зйомки стрічки розпочнуться у квітні цього року

Команда повнометражного фільму «Віддана», що знімається за мотивами бестселеру української письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія», оголосила імена акторів, які виконають головні ролі у стрічці. Українку за походженням, служницю Стефанію Чорненько, від імені якої ведеться розповідь, зіграє польська акторка Маріанна Янушевич («Дивізіон 303. Справжня історія», «Стоденка», «Перекладач», «Місто 44» та інші). Роль панянки Аделі Анґер – наполовину польки, наполовину німкені, втілить на широкому екрані випускниця акторського курсу першої української кіношколи Ukrainian Film School акторка Алеся Романова («Школа»), для якої це стане дебютом у повнометражному кіно. А головну чоловічу роль – скульптора Петра Сколика, чоловіка Аделі – виконає Роман Луцький («Брати. Остання сповідь», «Сторожова Застава», «Секс і нічого особистого»).

Алеся Романова - Аделя Віддана

«Ми довго думали над назвою для кіноверсії роману. З одного боку, вона має бути зрозумілою широкій глядацькій аудиторії, з іншого – для нас було важливо зберегти іронічну ідею авторки – Софії Андрухович. Тому зупинили вибір на «Віддана», що залишає простір для трактовок та гри зі змістом, – розповідає продюсерка стрічки Надія Зайончковська. – Варто зазначити, що завдяки кастинг-директорці фільму Аллі Самойленко у нас неймовірно сильний, талановитий та різнобарвний акторський склад, який буквально уособлює багатонаціональну культуру Станіслава часів дії роману».

Роман Луцький - Петро Віддана

Режисером-постановником фільму «Віддана» виступає Христина Сиволап, для якої це дебютна робота в повнометражному кіно. «Для мене це історія про позбавлення ілюзій. Оповідь про те, наскільки сильним може бути бажання людини зберегти світ, народжений її уявою. Головна героїня Стефа потрапила в пастку любовного трикутника зі зведеною сестрою Аделею та її чоловіком Петром. Їхні стосунки, з одного боку, наповнені заздрощами та взаємозалежністю, але в той самий час – романтикою та щирою турботою. Головна героїня живе в ілюзії, що її відданість та химерна любов є життєво необхідними для Аделі, яка до того ж є господинею Стефи. Іронія в тому, що ця самовідданість ускладнює життя обох сторін – і тої, що служить, і тої, що приймає служіння, – зазначає Христина Сиволап. – А гумор, еротичні сцени та сексуальний підтекст додадуть історії перчинки».

Маріанна Янушевич - Стефа Віддана

До творчої команди фільму приєдналися оператор-постановник Олексій Ламах («Контакт», «Кріпосна», «Прощаюся востаннє», «Вікно життя» та інші), художник-постановник Олександр Батєнєв («Кріпосна», «Схованки» та інші). Художником з костюмів виступить Леся Патока («Під електричними хмарами», «Пригоди S Миколая», відома співпрацею та розробкою образів для зірок шоу-бізнесу, зокрема для Олі Полякової, Джамали, Єви Бушміної, Даші Суворової, гуртів ONUKA, «Ляпис Трубецкой», Pianoбой, «Бумбокс», «Время и Стекло», NikitA та інших), а художником із гриму – Марія Коломієць.

Віддана тизерний постер

Зараз команда проекту активно готується до зйомок фільму, що розпочнуться у квітні цього року. В широкий український прокат «Віддана» вийде у 2020 році. Дистрибутор стрічки в Україні – кінокомпанія Вольга.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

Коментарі