kinowar.com

Добірка фільмів «Маріупольський феномен» вийшла онлайн

Український онлайн-кінотеатр Takflix випустив добірку фільмів «Маріупольський феномен: Суровцов». Режисер трьох стрічок у добірці Олександр Суровцов – уродженець Маріуполя, якому вдалося живим вибратися з міста. Всі кошти з продажу квитків на онлайн-перегляд підуть на підтримку Олександра та його родини.

«Маріупольський феномен: Суровцов» – це добірка з трьох експериментальних чорно-білих стрічок, знятих у Маріуполі. «Компас» піднімає питання екологічного співіснування з природою. «Онтологія» – історія одного дня простого робочого чоловіка. «Цілковита незнайомка» – стрічка про жінку, яка намагається знайти сенс життя після смерті найближчої людини. Останні дві новели потрапили в головний конкурс фестивалю кіно та урбаністики «86», що проходить у місті Славутич.

Олександр Суровцов народився 1985 року в Маріуполі. До 2016 року працював на заводі, а згодом дебютував як кінорежисер з фільмом «Онтологія». З початку російського вторгнення Олександр разом з дружиною та 14-річним сином з порушеннями слуху перебували в Маріуполі. 18 березня режисер з родиною зміг вибратися з міста та дістатися до Запоріжжя.

«Що ми пережили, втратили і чого навчилися за час війни в Маріуполі: роботу, зарплату, мирне небо, світло, воду, опалення, газ…; навчилися готувати на багатті майже всі страви, економити їжу, якої перед від’їздом залишилося на три дні, ночувати в сирому бомбосховищі…; один раз потрапили під авіаудар, три рази під обстріл «градами», два з яких були в безпосередній близькості від нас» – каже Олександр.

Коментарі