kinowar.com

Фільм «Максим Оса» нарешті закінчений і готовий до прем’єри

Багатостраждальний український проект «Максим Оса» на диво не мертвий, як усі вважали, а живий. Багаторічну роботу над фільмом нарешті закінчено. Стрічку покажуть на закритому показі в університеті Вісконсину, а згодом відбудеться урочиста фестивальна прем’єра.

Творці картини поки що не уточнюють, коли саме відбудеться довгоочікувана прем’єра. Але вона таки станеться, і це не може не тішити. Проект перебуває у виробництві з 2013 року і за цей час встиг змінити декількох режисерів, продюсерів і навіть виконавця головної ролі. Не вірилося, що цей довгобуд колись нарешті дійде до глядача, проте іноді неможливе можливо.

«Максим Оса» – екранізація однойменного українського коміксу авторства Ігора Баранько, в якому розповідається про пригоди козака Корсунського полку війська Запорізького на ім’я Максим Оса, що жив у сімнадцятому сторіччі. За сюжетом герой повертається додому після походу на Крим проти турків, але удома виявляє, що всі вважають його померлим, і навіть є його могила… У фільмі йдеться про те, як Оса опинився у центрі змови та загадкових убивств, пов’язаних із золотими скарбами польського короля.

З нового трейлеру, який нещодавно з’явився у мережі, очевидно, що проект змінив не лише головного актора, а й тональність з комедійно-пригодницької на похмуро і навіть моторошно містичну. Режисером виступає Мирослав Латик, постановник музично-кримінальної трагікомедії «Королі репу».

Коментарі