kinowar.com

Документальну сенсацію «Земля блакитна, ніби апельсин» безкоштовно демонструють у кіноклубах по всій Україні

До 12 листопада мешканці різних регіонів України мають змогу безкоштовно подивитися документальний гіт «Земля блакитна, ніби апельсин» в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». На показах у Києві, Дніпрі, Вінниці та Маріуполі стрічку особисто представлять її творці та герої.

Земля блакитна, ніби апельсин документальний фільм

«Земля блакитна, ніби апельсин» – повнометражний дебют режисерки та письменниці Ірини Цілик, який став справжньою документальною сенсацією. Фільм розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де воєнні дії тривають вже довгий час. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Але, незважаючи на всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі найвідомішого та найбільшого в США фестивалю незалежного кіно «Санденс», де стрічку відзначили Премією за найкращу режисуру документального фільму. І участь, і нагорода стали безпрецедентними для України подіями.

В Україні «Земля блакитна, ніби апельсин» стала найкращим фільмом Національного та Міжнародного конкурсу фестивалю Docudays UA, була відзначена Національною премією кінокритиків «Кіноколо» та «Золотою Дзиґою» як Найкращий документальний фільм.

Ознайомитися з розкладом кіноклубів у інших населених пунктах України можна на сайті «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Також усі охочі активісти можуть організувати власний кіноклуб та продемонструвати «Землю блакитну, ніби апельсин» у його межах.

Головні герої особисто представлять стрічку в таких містах:

Дніпро – 13 жовтня, 18:00, Veteran Hub, вул. Мечникова, 19;
Вінниця – 15 жовтня, 18:00, Veteran Hub, вул. 8-го Березня, 29;
Маріуполь – 4 листопада, 18:00, Центр сучасного мистецтва «Готель Континенталь», вул. Харлампієвька, 17;

6 листопада в Києві стрічку представить режисерка фільму Ірина Цілик. Час і місце події: 18:00, Veteran Hub, Київський телецентр, вул. Юрія Іллєнка, 42.

Покази відбуваються за підтримки програми Європейського союзу «Креативна Європа» до 12 листопада.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі