kinowar.com

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) визначив переможців

10 жовтня в Ужгородському Ляльковому театрі відбулось вручення нагород ІІ-го «Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю (CMIFF)». Фестиваль проходив за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Фільмом-закриття стала картина Станіслава Капралова «Пік Страху» із Іванною Сахно у головній ролі.

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)

Відкрив церемонію духовий оркестр Міністерства внутрішніх справ Закарпатської області. Із завершенням фестивалю організаторів, учасників та гостей вечора привітав Заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Стороженко та запевнив у подальшій підтримці фестивалю, аби зробити його ще більш  масштабним.

Сергій Стороженко

Із промовою виступили директор фестивалю, режисер Дмитро Грешко та продюсерка, засновниця Up Ua Studio Поліна Герман

Перед оголошенням переможців член журі, продюсер Геннадій Кофман зазначив, що Ужгород — надзвичайно кінематографічне місто. Також побажав фестивалю розвиватись і стати модною подією не лише для містян, але й для мешканців сусідніх країн. 

Приз журі за найкращий фільм документального повнометражного конкурсу фестивалю отримала стрічка Вовки на кордонах (Wolves at the Borders, Чехія, 2020 рік). Режисер Мартін Пав зі сцени особисто подякував за запрошення на фестиваль та нагороду і зізнався, що він вперше побував в Україні.

Спеціальну відзнаку журі отримала документальна картина Ганни Ярошевич «Май далеко — май добре» (Україна, 2020 рік). Другою нагородою фільму за вечір став приз глядацьких симпатій! Переможця обирали виключно глядачі, голосуючі за QR-кодом за фільм, який зачепив їх найбільше. Режисерка та головний герой фільму Мішель Якобі особисто представляли фільм на відкритті та мали чимало яскравих вражень. А нагороди від фестивалю на церемонії отримала комунікаційна менеджерка фільму Анастасія Пугач. Зараз фільм у прокаті, його можна побачити в кінотеатрах.Промоція фільму підтримана Державним агентством України з питань кіно.

Карпатський кінофест

Приз за найкращий документальний короткометражний фільм отримала стрічка «Стійкість» (Resilience) режисера Андреса Бронніманна (Коста-Ріка, 2021 рік). Тож подарунки вирушать до Латинської Америки! «За мужність розповісти глибоко особисту історію та неймовірну стійкість і любов до життя», — зазначив член журі Микола Базаркін.

Члени журі:

  • Геннадій Кофман, продюсер, співзасновник і перший керівник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівного фестивалю в регіонах України
  • Ліза Сміт, Режисерка, продюсерка та співзасновниця TABOR production
  • Микола Базаркін, програмний директор кінофестивалю «Кіносарай», режисер монтажу
  • Аліса Коваленко, режисерка, членкиня Європейської кіноакадемії

Про фестиваль:

Місія «Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю (CMIFF)»: привернути увагу до збереження Карпатських гір та популяризувати Закарпаття, яке має неймовірний потенціал для кіновиробництва. В рамках заходу цьогоріч було продемонстровано 25 фільмів у конкурсних та позаконкурсних програмах. Відбулась панельна дискусія ​​«Закарпаття. Чи буде кіно?». Лекції прочитали чеський режисер Мартін Пав (Як створити успішний документальний фільм), продюсер Геннадій Кофман (Документальне кіно від А до Я), Ганна Кузьо (Надихатися пралісом: збереження найстаріших Карпатських лісів), фотограф Олексій Марусик, продсерка Валерія Сочивець (Виробництво фільму від А до Я), режисерка анімаційного кіно Світлана Магда (Анімація в кіно).

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)

Партнери фестивалю:
Ужгородська міська рада, Закарпатська обласна рада, Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатська фільмкомісія, КА Агенція розвитку Ужгороду, UP UA Studio, коворкінг Смарт Поінт Хаб, Франкфуртське зоологічне товариство (ФЗТ) Польський Інститут Київ, Європейський Конґрес Українців, Їж Двіж, Olivye House, гірськолижний курорт «Красія», Дія.Бізнес І Ужгород, Арт-готель Emigrand, Мережа магазинів Gorgany, курорт Воеводино станція заготівлі вторсировини «Проектна, 3».

Інформаційні партнери:
Суспільне Закарпаття, Онлайн-видання Varosh, радіо Тиса ФМ, радіо Єден, Нове українське кіно

Сайт кінофестивалю: cmiff.org
Facebook: facebook.com/CarpathianMountainInternationalFilmFestival
Instagram: instagram.com/cmiff_ua
Telegram: t.me/cmiff_ua  

Коментарі