kinowar.com

До знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут» приєдналися колеги з Голлівуду

До знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компанією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно, приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим в якості співрежисера над стрічкою працюватиме Джон Вінн. Продюсерами фільму з американської сторони виступлять Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

Захар Беркут

«Співпраця з американськими партнерами – це, в першу чергу, наш шанс розповісти всьому світу цю неймовірну героїчну історію Івана Франка,  показати далеко за межами країни красу українських Карпат, дати можливість більше дізнатися про нашу історію, давні традиції, познайомитися з культурою, побутом, почути справжню українську музику, “інфікувати” не тільки українського, але й західного глядача нашою країною, – коментує режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв. – У сценарії стрічки ми зберегли всі основні меседжі, закладені класиком у своєму творі: ідеї громадянського суспільства, єднання, самовідданості та чесності».

Як зазначають в компанії Kinorob, за всю творчу та змістовну частину «Захара Беркута» відповідатиме українська команда на чолі з режисером Ахтемом Сеітаблаєвим. Голлівудські партнери фільму забезпечуватимуть комунікацію з міжнародним акторським складом стрічки та допомагатимуть з просуванням проекту на північноамериканському ринку.

«Я був дуже вражений, коли вперше прочитав сценарій фільму: Чому я про це ніколи не чув? Адже це просто неймовірна історія! Я вірю, що у цього проекту великий міжнародний потенціал, оскільки історія маленької української громади, яка бореться проти наймогутнішої армії світу за свою свободу та незалежність, зрозуміла кожному з нас, і неодмінно знайде відгук в серцях глядачів по всьому світу», – зазначає американський продюсер фільму Джефф Райс.

«Ми щасливі працювати над створенням легендарного проекту. Україна – чудове місце. І ми впевнені, що фільм буде успішним!» – коментує продюсер Юрій Карновський.

Творчий доробок Джеффа Райса налічує понад 90 проектів, зокрема фільми «План втечі» з Арнольдом Шварценеггером та Сільвестром Сталлоне,  «Вцілілий» за участю Марка Волберга, «Два стволи» з Дензелем Вашингтоном і Марком Волбергом. Його колега Раджа Коллінз продюсував стрічки «Реальні спогади міжнародного вбивці», «Прискорення» та інші. А режисер і продюсер Джон Вінн  працював на знімальному майданчику з таким видатним режисером як Гільєрмо дель Торо та компанією Marvel.

«Партнерство з американською командою дозволить зробити наступний крок у кіновиробництві та розпочати більш активну роботу з північноамериканським  ринком – лідером світової кіноіндустрії, що є однією з стратегічних цілей нашої компанії. Адже коли американці почнуть знімати в Україні, це матиме потужний економічний ефект не тільки для місцевої кіно галузі, але й для країни в цілому, розвиваючи туризм та інші напрямки нашої економіки», – коментує продюсер проекту Єгор Олесов.

Зйомки історичного екшену “Захар Беркут” розпочнуться в середині червня в Карпатах. Повний акторський склад фільму буде оголошено незабаром. Прем’єра стрічки запланована на 2019 рік.

Стежте за новинами проекту на його офіційних сторінках:

Youtube

Facebook

Instagram

Назва: Захар Беркут

Слоган: У свободі моя сутність

1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

Співрежисер: Джон Вінн

Оператор: Юрій Король

Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат

Художник-постановник: Владислав Одуденко

Художник по костюмах: Антоніна Белінська

Жанр: бойовик, історична драма

Рік: 2019

Статус: у виробництві

Виробництво: Kinorob, Cinema Day

За підтримки Державного агентства України з питань кіно

Тривалість: 110 хв

 

Коментарі