kinowar.com

Підбірка короткометражних фільмів-номінантів на «Оскар» виходить у прокат

Колекція Oscar Shorts, де зібрані найкращі короткометражні фільми року за версією Американської кіноакадемії, виходить в український прокат 21 червня.

За традицією, добірка складається із п’яти стрічок. Цього року володарем премії «Оскар» за найкращий короткометражний фільм стала британська драма «Німе дитя» Кріса Овертона. Його головна героїня, 4-річна дівчинка, народилася глухою – вона живе у світі тиші. Несподівано з’являється соціальний працівник, який вчить її спілкуватися з оточуючими. Фільм заснований на реальних подіях і знятий мовою жестів.

США представляють дві драматичні гостроактуальні стрічки. «Початкова школа Де-Калб» Ріда Ван Дайка розповідає про реальний дзвінок до служби 911 під час інциденту зі стріляниною в школі. Стрічка «Мій племінник Еммет» присвячена проблемам расизму: вона повертає глядачів у 1955 рік і оповідає про літнього чоловіка, який намагається захистити свого племінника від убивць.

«11 годин» – австралійська комедія про пацієнта психіатра, який вважає, що насправді він – лікар. Обидва герої намагаються лікувати один одного, але все виходить із-під контролю. Стрічка Дерина Сіла була відзначена премією American Short Film Awards за найкращу комедію.

«Watu Wote: Всі ми» – драма спільного виробництва Німеччини та Кенії. Протягом багатьох десятиліть Кенія зазнавала нападів терористів, разом із цим росла напруженість і недовіра між мусульманами і християнами. Фільм Каті Бенрат розповість про долю країни через історію простих людей, які подорожують на автобусі.

Oscar Shorts 2018

Колекція найкращих короткометражних стрічок року, Oscar Shorts 2018, виходить в український прокат 21 червня. Фільми демонструються в українській озвучці. У день старту, 21 червня, у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться прем’єрний показ. Спонсор заходу – ТМ Stella Artois.

Медіапартнери: NRJКорреспондентТеленеделяoKinoVertigoХорошее кино

Коментарі