kinowar.com

До конкурсних програм 78-го Венеційського кінофестивалю відібрано три українські фільми

Венеційський кінофестиваль оголосив конкурсну програму – на одному з найпрестижніших кінофестивалів світу Україна буде представлена одразу трьома картинами, створеними за державної підтримки.

Венеційський кінофестиваль 2021

Світова прем’єра нового фільму Валентина Васяновича “Відблиск” відбудеться в основній конкурсній програмі, де стрічка позмагається за головну нагороду фестивалю – “Золотого лева”. У стрічці йдеться про лікаря-добровольця, який після повернення з полону намагається пристосуватися до мирного життя. Виробництво здійснили кінопродакшн “Арсенал філмс” за участі “ForeFilms” та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

нового фільму Валентина Васяновича Відблиск

Прем’єра фільму “Носоріг” Олега Сенцова відбудеться в конкурсній програмі “Горизонти”. Робота над стрічкою почалася ще у 2012 році, проте була призупинена через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. “Носоріг” створений у копродукції України (“Артхаус Трафік”, “Край кінема”), Польщі (Apple Film Production) та Німеччини (Ma.ja.de) за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань кіно, фонду EURIMAGES, Польського кіноінституту та німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg.

фільму "Носоріг" Олега Сенцова

Стрічка “Цензорка” Петера Керекеша спільного виробництва Словаччини, Чехії та України також увійшла до конкурсної програми “Горизонти”. Картина розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси. Українським виробником виступила кінокомпанія “Артхаус Трафік” за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Фільм "Цензорка" Петера Керекеша

Нагадаємо, ще одну українську стрічку, яка створюється за підтримки Держкіно – “Памфір” Дмитра Сухолиткого-Собчука – раніше було відібрано до участі в кіноринку Venice Production Bridge 78-го Венеційського кінофестивалю.

Коментарі