kinowar.com

Жодного туристичного глянцю. Паризька опера стартує 29 листопада

 28.11.2018  Новини, Трейлер

Жодного туристичного глянцю. Ніяких акторів. Не показаний навіть знаменитий фасад — все знімалось зсередини. Знімались суперечки, перемовини, лайки. Картина чимось нагадує «виробничі романи» Артура Гейлі накшталт творів «Готель» або «Аеропорт», які розповідають таємниці великої організації, а Паризька опера, повірте, дуже велика. Жодного моралізаторства не буде — режисер не підтримує ані страйкувалиьників, ані керівництво.

Осінь 2015 року. Стефан Лісснер завершує свою першу прес-конференцію в якості директора Паризької національної опери. За лаштунками артисти і технічний персонал готуються відкрити новий театральний сезон оперою Шонберга «Мойсей і Аарон». Та не все проходить добре: виконавці неочікувано проголошують страйк, ще й живий бик потрапляє до трупи як «актор другого плану».

Паризька опера документальний фільм

Тим часом у Академії при Паризькій опері починає кар‘єру молодий соліст Михайло Тимошенко. У коридорах Опери Бастилії доля зводить його з Бріном Терфелем, одним з найкращих сучасних голосів…

Театральний сезон у розпалі , у кадрі з‘являються все нові й нові персонажі, розігруючи «людську комедію» серед оперних декорацій. Директор театру стикається з новими перешкодами, та шоу має тривати за будь-яку ціну.

Паризька опера документальний фільм

Зірковий хореограф Бенжамін Мільпьє лишає театр невдовзі після свого призначення на посаду головного балетмейстера Опера Гарньє. Підготовка до шестигодинної опери Вагнера «Нюрнберзькі мейстерзінгери» покликана знову об‘єднати трупу.

У фільмі зіграв Бенжамен Мільпьє – відомий французький танцівник, хореограф і чоловік Наталі Портман. Він також є композитором картини.

Паризька опера документальний фільм

Режисерові Жанр-Стефану Брону довелось вмовляти Стефана Лісснера, директора Паризької національної опери, дозволити зняти цей фільм.

Паризька опера документальний фільм

Премії і номінації
Swiss Film Prize
Winner Swiss Film Prize — Best Documentary (Bester Dokumentarfilm)
Jean-Stéphane Bron
International Film Festival
Winner Silver St. George — Best Film of the Documentary Competition
Jean-Stéphane Bron (director)

Паризька опера документальний фільм

ПАРИЗЬКА ОПЕРА
З 29 листопада
За підтримки Французького інституту в Україні
Режисер: Жан-Стефан Брон
Продюсери: Філіп Мартен, Давид Тіон
Оператор: Блейз Гаррісон
Композитор: Бенжамен Мільпьє
Монтаж: Джулі Лєна
Країна: Франція, Швейцарія
Рік: 2017
Жанр: документальний
Тривалість: 110 хв
Вікове обмеження: 12+

Паризька опера документальний фільм

Коментарі