kinowar.com

Зеленський виступив на відкритті Берлінського фестивалю

16 лютого у столиці Німеччини відкрився 73-й кінофестиваль Берлінале. За традицією президент України Володимир Зеленський, котрий раніше виступив на відкриттях Каннського і Венеційського фестивалів, звернувся онлайн до публіки європейського кінофоруму.

«Хороше кіно викликає емоції. Культове кіно викликає зміни. У боротьбі людства з будь-яким злом завжди лунає два голоси: це правда і пропаганда. На деякий час пропаганда здатна заглушити правду. Але не здатна перемогти остаточно. Якщо мистецтво не припиняє боротьбу і розуміє, що стояти осторонь – означає бути поруч зі злом.

Сповідуючи принципи відкритості, рівності, діалогу без кордонів та участі кіно з усього світу, Берлінале зробив вибір. На цьогорічний фестиваль не допущені інституції і персони, які підтримують Кремль, та фільми, зняті за підтримки Росії. Ми цінуємо це і вдячні за це. Це правда важливо. Це не формальність – це справедливість.

Ми вдячні за підтримку України, увагу до України, солідарність з Україною. Доказ цього – офіційний значок для учасників і гостей Берлінале, «Золотий ведмідь», який цьогоріч став синьо-жовтим. Це кольори України. Кольори нашого прапора. Ми зробимо все, щоб повернути його на законне місце і звільнити всі наші землі», – сказав президент.

Також Зеленський нагадав, що вночі 16 лютого терористична росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну і вкотре спробувала залякати мирний український народ.

Берлінале 2023 відкрився ромкомом «Вона прийшла до мене», в якому зіграли Енн Гетевей і Пітер Дінклейдж. Актриса підтримала Зеленського після його промови і назвала українського президента «героєм нашого часу».

73-й Берлінський кінофестиваль продовжиться до 26 лютого.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.