kinowar.com

«Київський тиждень критики» оголошує прийом студентських фільмів у програму «Перший погляд»

У рамках 4-го щорічного кінофестивалю «Київський тиждень критики» створено фестивальну програмну секцію «Перший погляд». До неї увійдуть студентські фільми, які під час фестивалю будуть представлені провідним українським продюсерам, відбірникам кінофестивалів та кінокритикам.

«Київський тиждень критики» оголошує прийом студентських фільмів у програму «Перший погляд»

Взяти участь можуть короткометражні фільми студентів українських ВНЗ та кіношкіл, створені в рамках учбового процесу після 1 січня 2019 року. Для подачі роботи необхідно заповнити форму до 4 вересня 2020 року.

У рамках програми «Перший погляд» створено селективний комітет, до якого на конкурсній основі увійшли троє студентів, які вивчають кіномистецтво, – разом із критиками-кураторами фестивалю вони здійснять відбір фільмів.

«Київський тиждень критики» – міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. До програми фестивалю входять стрічки з лайн-апів головних світових кінофестивалів цього року, а також картини, що мали значний вплив на історію кінематографа або присвячені визначним діячам кіномистецтва.

Кураторами фестивалю виступають українські кінокритики: редакторка розділу «Культура» онлайн-видання LB.ua та співзасновниця «Спілки кінокритиків України» Дарія Бадьйoр, режисер та засновник інтернет-журналу про авторське кіно Cineticle Станіслав Битюцький, кінокритик, автор видань LB.ua, «Фокус» та DTF MAGAZINE Сергій Ксаверов та кінокритикиня, радіоведуча та випускова редакторка Vertigo Анна Дацюк.

У 2020 році проведення «Київського тижня критики» заплановано на 22-28 жовтня.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі