kinowar.com

Фестиваль LINOLEUM розпочинає приймати заявки на Animation Reviews

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтв LINOLEUM оголошує початок приймання заявок на другий Animation Reviews. Animation Reviews – це експериментальний проєкт від LINOLEUM, де іноземні професіонали надають рекомендації та поради анімаційним проєктам на стадії розробки чи виробництва.

Animation Reviews

До участі в Animation Reviews запрошуються анімаційні коротко- та повнометражні фільми й серіали у форматі 2D. У онлайн-форматі учасники зможуть презентувати іноземним менторам свої проєкти, аби отримати професійний фідбек від визнаних фахівців.

Як взяти участь у Animation Reviews?

  1. Заповніть заявку за посиланням до 31 липня.
  2. Іноземні ментори (режисер/продюсер та аніматор) проведуть попередній відбір проєктів. Кількість відібраних проєктів залежатиме від кількості надісланих заявок.
  3. 10 серпня ми оголосимо учасників другого Animation Reviews. Кожному учаснику надійде інформаційний лист на електронну пошту.
  4. 15-16 серпня відбудуться онлайн-зустрічі з менторами в Zoom. Точний час та необхідну інформацію обрані учасники отримають на електронну пошту.

Однією з менторок Animation Reviews стане Джессіка Лоран – викладачка, аніматорка та випускниця The Animation Workshop. Джессіка працювала аніматоркою у відомих фільмах ірландської студії Cartoon Saloon – «Годувальниця» та «Вовки-перевертні». Викладає курси зі сторіборду, руху та дизайну персонажів, мистецтва презентації й захисту проєктів. Зараз працює над виробництвом власного короткометражного фільму «Брат та сестра» (Siblings).

Іншого ментора буде оголошено незабаром – за оновленнями слідкуйте на Facebook-сторінці події Animation Reviews.

Проєкт реалізується у партнерстві з The Animation Workshop і за підтримки Українського культурного фонду. 

The Animation Workshop – це анімаційна школа, що є частиною датського VIA University College. TAW пропонує одні з найпопулярніших курсів анімації, CG-графіки та створення коміксів у Європі, а також входить у ТОП-10 світових анімаційних шкіл. Роботи студентів TAW беруть участь у найкращих анімаційних фестивалях світу.

Перший Animation Reviews відбувся у травні-червні цього року. Тоді до участі запрошувалися проєкти в техніці stop motion. Загалом надійшло 26 заявок, із яких було відібрано вісім з України, Великої Британії, США, Мексики та Аргентини. Менторами першого Animation Reviews стали режисерка анімаційного кіно Іріда Жонга та аніматор Тім Аллен («Острів собак», «Труп нареченої», «Франкенвіні», «Петрик і вовк»).   

Довідка

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM – найбільший міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який існує з 2014 року. Щороку LINOLEUM пропонує учасникам та відвідувачам переглянути найкращу національну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму та взяти участь у воркшопах визнаних і відомих представників анімаційної індустрії країни та світу. Головна мета фестивалю – просування незалежної анімації в Україні.

Цього року LINOLEUM відбудеться 2–6 вересня, вперше – в онлайн-форматі. Майданчиком для перегляду фестивалю стане медіасервіс MEGOGO, де глядачі зможуть переглянути анімаційні роботи учасників конкурсних програм, тематичні підбірки та спеціальні покази безкоштовно.

Тема LINOLEUM 2020 – «Бути людиною» (Becoming Human). Що саме нас нею робить? Завдяки своїй ірреальній природі, анімація може працювати на території метафізики, релігії, психології та антропології, досліджуючи такі області нашого досвіду, що є невловимими для інших форм мистецтва та науки.

Фестиваль LINOLEUM 2020 відбуватиметься за підтримки Українського культурного фонду.

Організатор фестивалю: анімаційна студія Animagrad.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі