kinowar.com

Крістіан Петцольд очолить журі Міжнародного конкурсу ОМКФ-2017

 22.06.2017  Новини, Трейлер

Головою журі Міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю стане німецький режисер, одна з ключових персон «Берлінської школи» та фаворит кінокритиків Крістіан Петцольд.

Кристиан Петцольд

Крістіан Петцольд – німецький режисер, серед кінонагород якого «Срібний Ведмідь» 62-го Берлінського кінофестивалю за найкращу режисуру (фільм «Барбара»). Режисер двічі ставав володарем призу FIPRESCI: у 2003 році на Берлінале (фільм «Вольфсбург»), у 2014 році на кінофестивалі в Сан-Себастьяні (фільм «Фенікс»).

Кінострічки Петцольда також були номіновані на головні призи престижних кінофестивалів, а саме: номінація на найкращий фільм основного конкурсу Берлінського кінофестивалю («Привиди» у 2005 році, «Йелла» у 2007-му, «Барбара» у 2012-му), номінація на найкращу картину головного конкурсу 65-го Венеціанського кінофестивалю («Єрихов»), номінація на приз Європейської кіноакадемії за найкращий фільм («Барбара» у 2012 році). Фільм «Фенікс» претендував на головну нагороду 62-го кінофестивалю в Сан-Себастьяні.

Також до складу Міжнародного журі увійшли: акторка турецького походження Сібель Кекіллі – володарка премій Lola, Bambi та Undine Awards; Римма Зюбіна – акторка кіно та театру, володарка премії “Золота Дзиґа” за найкращу жіночу роль у фільмі “Гніздо горлиці”. Стрічка була відзначена як найкращий фільм Національної конкурсної програми 7-го Одеського кінофестивалю; Тудор Джурджу – член Європейської кіноакадемії, директор Transilvania international film festival (Клюж), ініціатор створення Національної кінопремії Румунії, засновник продюсерської компанії Libra Film, кінопрокатної компанії Transilvania Film; кінокомпозитор Євгеній Гальперін, музика якого звучить саундтреком до багатьох стрічок, серед яких «Малавіта» (реж. Люк Бессон), «Незламна» (реж. Сергій Мокрицький), «Дев’ять життів» (реж. Баррі Зонненфельд) та інші. Він написав саундтрек до фільму «Нелюбов» Андрія Звягінцева (фільм отримав приз журі на 70-му Каннському кінофестивалі), а в 2012 році був номінований на премію «Гойя» за саундтрек до стрічки «Єва» (реж. Кіке Майло).

 

8-Й ОДЕСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ДЯКУЄ ЗА ПІДТРИМКУ СВОЇМ ПАРТНЕРАМ ТА СПОНСОРАМ:

Генеральний партнер – АТ «ТАСКОМБАНК»
Генеральний телевізійний партнер – телеканал «Україна»
Офіційний партнер – MasterCard
Офіційний спонсор фестивалю – Stella Artois
Офіційний автопартнер – Renault
Генеральний радіопартнер – NRJ
Офіційний спонсор – ARARAT
Чистий партнер – Karcher
Офіційний партнер розміщення – Il Decameron
Офіційний аудитор – Kreston GCG
Надійний інтернет-партнер – TENET
Модний медіапартнер – Elle
Генеральний медіапартнер – Фокус
Світський партнер – Jetsetter
Партнер програми «ОМКФ дітям» разом з Чілдрен кінофест – дитячий бренд «Малятко»
Модний партнер – Lamoda
Офіційний beauty партнер – Mary Kay
Beauty партнер – Fusion
Партнер Червоної доріжки – Oh My Look!
Партнер проектів питчингу серіалів – STAR MEDIA

Коментарі