kinowar.com

Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» у Чернівцях у 2023 році вперше проведе міжнародний та національний конкурси

У 2023 році відбудеться друга едиція кінофестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях, який був створений під час повномасштабного вторгнення. Цьогоріч, попри війну, що триває, фестиваль стає більшим та запроваджує міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.

У Чернівцях завершився Миколайчук OPEN. Організатори кажуть, що він став першим фестивалем нового кіно, який відбувся в Україні із часів повномасштабного вторгнення

«Багато хто думає, що найскладніше робити щось уперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя – зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!», — додає генеральний продюсер «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський. 

У фокусі уваги оргкомітету фестивалю – кіно, зрозуміле широкому колу аудиторії, але таке, що має значущі мистецькі якості. Це може бути й жанрове, й авторське кіно.

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми з усього світу (включно з Україною), вироблені у 2022-2023 роках. До національного короткометражного конкурсу прийматимуть фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні), тривалістю до 30 хвилин та також створені у 2022-2023 роках.

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. За посиланням також можна ознайомитися з регламентом фестивалю. Подання фільмів – безплатне.

«Минулоріч ми зібрали програму потужного національного кіно, яке, на нашу думку, на рівних може змагатися зі стрічками з усього світу. Тож, цього року чекаємо на українські ігрові повнометражні фільми у нашому міжнародному конкурсі», — розповідає програмний директор «Миколайчук OPEN» Алекс Малишенко. 

Лавреати обиратимуться глядацьким голосуванням. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі $1000. Автор чи авторка найкращої української короткометражної картини – $500.

Другий кінофестиваль «Миколайчук OPEN» відбудеться з 15 до 20 червня 2023 року в Чернівцях. Фестиваль проходить за підтримки Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної ради.

Стежте за новинами на наших сторінках Facebook та Instagram.

Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» став першим кінозаходом, що відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

Фестиваль виник як заклик не допустити руйнації української кіноіндустрії й мав на меті продемонструвати значні успіхи вітчизняного кіно глядачеві. Зіркові гості (Ірма Вітовська, В’ячеслав Довженко, Віктор Жданов, Марина Кошкіна, Ольга Сумська, Богдан Бенюк та багато інших) та повні зали довели – українське кіно живе й потрібне.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі