kinowar.com

Кінофестивалі влітку 2019

Photo by: geralt; License: Public Domain

Кінематографісти, які хочуть прорекламувати свої фільми, мають врахувати багато фестивалів. Розуміння повного спектру найкращих кінофестивалів має вирішальне значення для знаходження найкращого для свого фільму. Кожен фестиваль проходить з власною атмосферою, історією та вступною платою. З такими великими можливостями, пошук кращих кінофестивалів – це як знайти голку в стозі сіна.

Для шанувальників кіно фестивалі пропонують можливість насолодитися як любов’ю до подорожей, так і любов’ю до кіно, відкриваючи нові місця вдень і нові художні голоси вночі. Незалежно від того, чи хочете ви подружитися з найкращими та найвідомішими представниками сучасного кінематографу, зануритись з головою в якийсь унікальний жанр або переглянути фільм у надзвичайній обстановці, є календар подій, які можуть задовольнити найрізноманітніші смаки.

Yue-Sai_at_Shanghai_International_Film_Festival

Photo by: Jackie.Dufilm; License: CC BY-SA 4.0

Збігаючись з 70-річчям заснування Китайської Народної Республіки в червні 2019 року відбувається 22-й Шанхайський міжнародний кінофестиваль. На новому початку нової ери Шанхайський міжнародний кінофестиваль збере, презентує і підтримає прекрасні фільмові роботи, як вітчизняного, так і закордонного виробництва, обіцяючи більш відкрито ставитися до збагачення бренду «Шанхайської культури» і просування Китаю від великої кінокомпанії до кіно.
Протягом своєї 21-ї сесії, Шанхайський Міжнародний кінофестиваль був свідком розвитку злетів і падінь китайського кіно, переживав повороти подорожі розвитку та зростання, а також зібрав радість успіху, перемогу, з твердими кроками і невпинними зусиллями , довіру китайських і закордонних кінематографістів і кіноінститутів. Прості цифри ясно показують його зростання: на першому Шанхайському міжнародному кінофестивалі, що відбувся в 1993 році, було зареєстровано 167 фільмів з 33 країн і регіонів. У 2018 році 21-й Шанхайський міжнародний кінофестиваль залучив до участі у конкурсі 3447 фільмів з 108 країн і регіонів. Це також показує, що, крім розширення масштабів фестивалю, Шанхайський міжнародний кінофестиваль приніс на новий рівень професіоналізм, інтернаціональність та вплив своєї марки. Проведення кожного SIFF енергійно керує розвитком кіновиробництва, а також поліпшенням основної конкурентоспроможності Шанхаю і його культурного спадку, постійно задовольняючи культурні потреби людей, які люблять фільми. Це кінофестиваль, який вдихнув у місто нове життя.

800px-Festival_del_film_Locarno,_Piazza_Grande_-_panoramio

Photo by: gertrudis2010; License: CC BY-SA 3.0

Ще одним вартим уваги міжнародним кінофестивалем є фестиваль Locarno, що вже 72 роки проходить в Швейцарії. Протягом своєї 72-річної історії кінофестиваль в Локарно займає унікальне місце в серед великих кінофестивалів. Кожного серпня, протягом одинадцяти днів швейцарсько-італійське місто Локарно, що знаходиться в самому серці Європи, стає світовою столицею авторського кіно. Тисячі шанувальників кіно та професіоналів промисловості зустрічаються тут кожного літа, щоб поділитися своєю спрагою нових відкриттів та пристрастю до кіно у всьому його різноманітті.

У Локарно вони знаходять якісну програму, багату, еклектичну, дивовижну, де нові таланти знаходяться поруч з престижними гостями. Аудиторія – це душа фестивалю, про що свідчать знамениті вечори на площі Пьяцца Гранде, чия магічна обстановка здатна розмістити до 8000 глядачів щоночі.

За свою довгу історію кінофестиваль в Локарно мав честь привітати таких зірок: Марлен Дітріх, Жан-Люк Годар, Квентін Тарантіно, Сьюзен Сарандон, сер Ентоні Хопкінс, Джульєтта Бінош, Едвард Нортон, Харві Кейтель або Едріен Броуді. 72-й кінофестиваль Локарно відбудеться з 7 по 17 серпня 2019 року. Доречі, в 2017 році 2 українські фільми отримали нагороди на цьому кінофестивалі.

Якщо, крім кіно, вам хочеться також насолодитися музикою та гастрономічними експериментами, звернуть увагу на фестиваль Starlite в Марбеллі, Іспанія. Це фестиваль кіно, музики, моди, гастрономії та мистецтва, який об’єднує сузір’я міжнародних зірок і має велику щорічну благодійну акцію. Місце проведення – це відкрите місце на природі, Cantera de Marbella, яке перетворюється на клуб під зірками. Фестиваль об’єднує всі культурні дисципліни та відомих світових художників, які пропонують виступи на приватних просторах. Ексклюзивний фестиваль, в якому беруть участь понад 60 тисяч осіб, що завершується грандіозною щорічною благодійною акцією, яку організував актор Антоніо Бандерас. Фестиваль проходить в липні, якраз між двома найбільшими подіями в світі покеру, які цього року також відбудуться в Іспанії (EPT Open у Мадриді та EPT в Барселоні). Тож, якщо цього літа вам хочеться відвідати якомога більше подій світового рівня, Іспанія якраз може задовольнити ваші бажання.

horror_film_halloween_skeleton_fear-817514

Photo by: unknown; License: CC0 Public Domain

Невеликий, але дуже значний фестиваль у столиці Великої Британії, FrightFest демонструє найкращих творці у жанрі жахів, зазвичай з малобюджетної перспективи, і надає регулярним шанувальникам шанс відірватись на повну, знайомлячись з новими фільмами та кінематографістами, показаними поряд з продуктами великих та відомих студій та позачасовою класикою. Спроба переглянути все може стати чимось на зразок випробування на витривалість, але це надзвичайно рекомендований фестиваль для любителів жаху, який уникає помпезності та пишності схожих заходів.

Отож, для любителів кінематографу та подорожей це літо може видатися досить жарким.

Коментарі