kinowar.com

Кіра Найтлі озвучила воєнний щоденник дівчинки з Харкова

 26.10.2022  Новини

Акторка озвучила аудіокнигу під назвою «You Don’t Know What War Is» («Ти не знаєш, що таке війна»), створену на основі записів дванадцятирічної харків’янки Єви Скалецької, котрі журналісти порівняли із знаменитим щоденником Анни Франк.

Єва жила в Харкові разом з бабусею. Після російського вторгнення 24 лютого дівчинка почала вести щоденник, в який записувала своє життя під постійними ракетними та артилерійськими обстрілами. Зрештою Ева з бабусею все ж залишили дім та рідне місто. Вони, як і безліч інших українців, стали вимушеними переселенцями. Добралися до Європи, поселилися у Дубліні.

Там Ева потрапила в газети та на радіо, зокрема в авторитетне видання Times. А права на публікацію її щоденника купило видавництво Bloomsbury. Спершу була перекладена на англійську та випущена паперова версія, а тепер до виходу готується аудіокнига. Голосом Єви Скалецької, власне, і стала британсько-голлівудська актриса Кіра Найтлі.

За словами Найтлі, щоденник дівчинки глибоко її вразив. «Це водночас сильна і дуже зворушлива історія. Історія надзвичайної хоробрості, що надихає. І для мене велика честь бути її частиною», – сказала зірка.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.